Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Να κλείσουνε στόματα μέχρι τέλους!

Το τι έχουμε δει εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές, είναι γνωστό. Τα… κουφά αποτελέσματα σκάγανε το ένα μετά το άλλο σχεδόν σε κάθε σεζόν.
Να κλείσουνε στόματα μέχρι τέλους!
Δεν θέλουμε να το… ματιάσουμε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά μήπως κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο; Και το λέμε με αφορμή αυτή την αγωνιστική.
Αρκετές οι αδιάφορες ομάδες. Και στην μέση της βαθμολογίας, αλλά και στα ψηλά. Παρά ταύτα δεν είχαμε κάποια καραμπινάτα περίεργα αποτελέσματα απ’ αυτά που λέμε ότι κάνουνε μπαμ!
Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι πάνω - κάτω τα αποτελέσματα κρίνονται φυσιολογικά. Ακόμα και αυτό της Τούμπας, αν συνυπολογίσουμε τις άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο γήπεδό του το τελευταίο δίμηνο, τις απουσίες του γηπεδούχου, αλλά και ότι ο ΠΑΣ έχει ανέβει αρκετά εδώ και κάποιες εβδομάδες. Γιατί, λοιπόν, να μην έκαναν το διπλό τα Γιάννενα, ειδικά από την στιγμή που καίγονται για βαθμούς και βρίσκουν έναν ΠΑΟΚ ντεφορμέ εδώ και καιρό;
Ο Ολυμπιακός καθάρισε τον Παναιτωλικό, αν και ήθελε βαθμό ή βαθμούς πάση θυσία, η ΑΕΚ γύρισε το παιχνίδι στην Κέρκυρα αν και τελικά ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη, ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος κατά διαστήματα κι επικράτησε δίκαια, αν και δυσκολεύτηκε από τον μαχητικό Λεβαδειακό, ενώ τα Εργοτέλης - Ατρόμητος και Αστέρας - ΟΦΗ ήταν ματσάρες. Λήξανε «Χ» με πολλά γκολ, ενώ όλες σχεδόν οι ομάδες είχαν κίνητρα. Ακόμα, όμως, και ο ΟΦΗ που δεν είχε, πάλεψε και πήρε βαθμό.
Με λίγα λόγια, η αγωνιστική αυτή έκλεισε αρκετά καχύποπτα στόματα που έσπευσαν τις προηγούμενες μέρες να μιλήσουν για τις γνωστές… ομορφιές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Και ήταν η 27η αγωνιστική μια τονωτική ένεση στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, που έχει περάσει τόσα και τόσα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, όσα γίνανε πέρυσι, αλλά και παλιότερα.
Μακάρι, λοιπόν, να υπάρχει το ίδιο αγωνιστικό ενδιαφέρον και τις τρεiς τελευταίες αγωνιστικές. Θα είναι κέρδος για το ίδιο το πρωτάθλημα και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο! Και το λέμε αυτό για να πούμε και καμία καλή κουβέντα και να μην είμαστε μόνιμα στην γκρίνια!
Δεν λέμε ότι τα ξέρουμε όλα, ούτε ισχυριζόμαστε πως έχουμε ένα ποδόσφαιρο αγίων, απλά επισημαίνουμε την διαπίστωσή μας ότι σ’ αυτή την κρίσιμη -από πολλές απόψεις- αγωνιστική δεν έγινε κάτι που να μας κτύπησε άσχημα στο μάτι. Μην ανησυχείτε, άλλωστε. Εμείς εδώ στον σκύλο δεν κάνουμε τα στραβά μάτια ποτέ. Αν τις επόμενες αγωνιστικές υπάρξουν… στραβοτιμονιές, εδώ είμαστε για να τους ξεφωνίσουμε όλους.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: