Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Μοντέλο στο αντι-ντόπινγκ η Ελλάδα"!

Στη συνάντηση του Γ.Γ.Α. Πάνου Μπιτσαξή, με τον Διευθυντή Προτύπων και Εναρμόνισης του Παγκόσμιου Οργανισμού αντιντόπινγκ (WADA) Rune Andersen, ο τελευταίος δήλωσε πως η χώρα μας "αποτελεί μοντέλο, πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τη νομοθεσία κατά της φαρμακοδιέγερσης"!
"Μοντέλο στο αντι-ντόπινγκ η Ελλάδα"!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρούνε Άντερσεν: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι απ΄ τις μέχρι τώρα προσπάθειες της Ελλάδας να εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό του WADA και το πέτυχε. Για αρκετό διάστημα υπήρχε πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και στο μέλλον.
Πιστεύουμε λοιπόν, ότι η Ελλάδα αποτελεί μοντέλο, πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσον αφορά τη νομοθεσία κατά της φαρμακοδιέγερσης. Η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε όλες τις προϋποθέσεις στον τομέα της πολιτικής για το αντιντόπινγκ και γενικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα.
Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία για τον καθαρό αθλητισμό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το ΕΣΚΑΝ"
Πάνος Μπιτσαξής: Η νομοθεσία μας έχει πλήρως εναρμονιστεί με τον Παγκόσμιο Κώδικα αντιντόπινγκ και ήδη, δυστυχώς, έχει εφαρμοστεί σε μια περίπτωση, που αφορά ποδοσφαιριστή. Πρέπει όμως να έχουμε και μια βελτίωση του συστήματος Αντιντόπινγκ στη χώρα μας, τόσο με τους ελέγχους των απαγορευμένων ουσιών όσο και του λεγόμενου θετικού αντιντόπινγκ, με την ενεργοποίηση του ΕΚΑΕ, ώστε να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους αθλητές.
Απ’ την πρώτη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε με σαφήνεια ότι «μακριά από εμάς η μεταλλιολαγνεία. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός», και στη θέση αυτή επιμένουμε. Η Ελλάδα μπορεί να μη βρεθεί ποτέ στην πρωτοκαθεδρία των μεταλλίων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε μετάλλια, αλλά μπορεί να βρεθεί στην πρωτοκαθεδρία του ολυμπιακού πνεύματος. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε με σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: