Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Στόχος το 1 εκ. ευρώ σε 15 μέρες»

Αρχικά είπε για την εκλογή νέου ΔΣ: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης δεν ήταν ποτέ ακέφαλη, απλώς μια νέα σελίδα άνοιξε» και συνέχισε αναφερόμενος στον Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού στη νέα κυβέρνηση:

«Είναι πολύ καλό άνθρωποι να βρίσκονται σε τέτοια καίρια πόστα και να είναι από τη Θεσσαλονίκη και από το χώρο του αθλητισμού. Η πολιτική μας είναι δέσμια της τρόικας και εύχομαι η αποφασιστική ικανότητα των νέων μελών της κυβέρνησης να πείσουν την τρόικα να γίνει πιο ελαστική. Ένα από τα προβλήματα των ομάδων είναι το ίδιο το κράτος με αυτά που ζητάει και ελπίζω ο κύριος Ιωαννίδης να τα δει αυτά τα θέματα».

Για τη νέα οικονομική πολιτική και τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στα διοικητικά της ΠΑΕ: «Πρέπει τα συμβόλαια και τα μπάτζετ των ομάδων να πέσουν και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στον Άρη. Τώρα λόγω αναγκών και συνθηκών θα πάμε σε πολύ μικρότερα νούμερα. Στο ΔΣ θα συνεδριάσουμε για πρώτη φορά όλοι μαζί και είναι πολύ ευχάριστο που είναι μαζί μας οι Κατσιαούνης και Λαμπριάκος. Τους καλωσορίζω όπως και τον κ. Στεφανίδη.

Υπάρχει ήδη προγραμματισμός και αν διαφωνούν σε κάποια θέματα τα νέα παιδιά θα δούμε τι θα γίνει. Θα προσπαθήσουμε να πάμε τον Άρη σε ήρεμα νερά. Θα βάλλουμε τα στήθη μας μπροστά. Και αυτά τα παιδιά που μπήκαν έδειξαν ότι έχουν μεγάλη τόλμη γιατί δεν είναι εύκολο όλο αυτό. Αυτό το σχήμα θα πρέπει να στηριχτεί από όλους».

Για το χρέος της ΠΑΕ και τα όσα έχουν ειπωθεί περί κακοδιαχείρισης τα προηγούμενα χρόνια: «Η λάσπη με τα έσοδα και τα έξοδα θα προσπαθήσουμε να τα διώξουμε. Όποιος λέει ότι κάποιος έφαγε χρήματα από την ΠΑΕ να φέρει στοιχεία και να μη λέει έτσι απλά αυτά τα πράγματα. Οι ορκωτοί και το ΣΔΟΕ μιλάει και ευρήματα δεν υπάρχουν, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αυτό. Ο Άρης θα πρέπει να ορθοποδήσει.

Το άνοιγμα την τριετία 2009-2012 είναι στα 8 εκ. ευρώ και τα έξοδα ήταν περισσότερα. Αυτό το κόστος το πληρώνει ο Άρης, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία. Στην Ελλάδα πρέπει να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού για να καταλάβεις τι γίνεται».

Για την επόμενη μέρα στην ομάδα: «Τα μανίκια ψηλά από εδώ και πέρα και πολύ δουλειά. Όποιος μπορεί να προσφέρει. Χρήματα χρειάζονται άμεσα και σαν πρώτο στόχο έχουμε το 1 εκ. ευρώ μέσα στις 15 επόμενες ημέρες. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε επιφανείς ανθρώπους που πρόσφεραν και στους ανθρώπους του συνδέσμου που συγκέντρωσαν 77.00 ευρώ. Έτσι ο σύλλογος δείχνει ότι δεν έχει ξεχάσει τα παιδιά που είναι στην ομάδα. Έγινε μεγάλος αγώνας από τα παιδιά για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές σε αυτά που λέμε στον κόσμο. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλος και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σωθεί».

Για το οικονομικό και νομικό επιτελείο της ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Άρης έχει πλέον ένα πολύ οργανωμένο τμήμα νομικών από τρεις ανθρώπους οι οποίοι συνάντησαν πολλά προβλήματα. Επίσης υπάρχουν πλάνα εξυγίανσης και θα λάβει πόστο πλέον και οικονομικός διευθυντής προκειμένου να πάρει τα νούμερα και να τα βάλει κάτω. Έτσι θα βγει πλάνο βιωσιμότητας για να προχωρήσουμε σε κάποια προγράμματα».

Για την ανάγκη εύρεσης ρευστού: «Πρέπει να υπάρξει ρευστό. Βήμα-βήμα θα φανεί όλο αυτό Δεν μπορούμε αλλιώς να κουρέψουμε ποσά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η Ελλάδα αναπτύχθηκε πάνω στη δανειακή ανάπτυξη και ακόμη και επιφανείς άνθρωποι έχουν πολλά προβλήματα για να προσφέρουν και στον Άρη. Θα πρέπει να ξεχυθούμε με χορηγικά προγράμματα και σίγουρα θα πρέπει να ψάξουμε και για κεφάλια και έχουμε να αποδείξουμε και λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να επενδύσει στον Άρη».

Για το «ναυάγιο» της υπόθεσης Πλα: «Δεν έκανα καμία διαπραγμάτευση στο πλάνο αυτό και καμία συνεννόηση. Δεν έχω ευθύνη σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έγινε και δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι που δεν πέτυχε. Έχω κάνει επαφές με το εξωτερικό, όμως τα προβλήματα στη χώρα είναι τεράστια. Θα πρέπει αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν για να επενδύσουν άνθρωποι από το εξωτερικό».

Για το γεγονός ότι άνθρωποι με πολλές διαφορές τα προηγούμενα χρόνια κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για το καλό της ομάδας: «Καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι., όμως το μέλλον θα δείξει κατά πόσο υπάρχει πραγματικά ομοψυχία. Η δουλειά γίνεται από σήμερα το πρωί και βάζουμε την πλάτη μας και τα στήθη μας. Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ο κάθε ένας που μπορεί να βοηθήσει να έρθει, είναι ευπρόσδεκτός. Ο Άρης δεν θα χαθεί για τι είναι πολύ μεγάλο σωματείο. Ο Άρης θα ξανακερδίσει την αξιοπρέπειά του και την εικόνα που είχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: