Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Δερμιτζάκης: «Διαφορετικός αέρας στον ΠΑΟΚ»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για το σημερινό παιχνίδι της εθνικής με τη Γερμανία, τον ΠΑΟΚ, αλλά και την προπονητική.

Αρχικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια της εθνικής Ελλάδας και τον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία:

Να εκφράσω τα συλλυπητήρια για το θάνατο του Αλκέτα Παναγούλια, που πέτυχε πολλά για το ποδόσφαιρο.

«Είναι μεγάλο γεγονός για τη χώρα μας. Επετεύχθη ο πρώτος βασικός στόχος και τα παιδιά αυτά έγραψαν τα ονόματά τους σε χρυσές σελίδες του αθλητισμού μας, άρα έχουν πετύχει για εμάς. Οτιδήποτε συμβεί από εδώ και πέρα θα είναι μια υπέρβαση και πηγή έμπνευσης το 2004. Έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας για την εθνική μας, αλλά τα πάντα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο.

Η Ελλάδα αρέσκεται στα δύσκολα και επειδή είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι θα δείξει τέτοια εικόνα όπως με τη Ρωσία. Η εθνική έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού και το έχει αναγάγει σε επιστήμη. Κλείσιμο των χώρων, κοντά οι γραμμές απέναντι σε μία Γερμανία που είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Υπάρχουν πλεονεκτήματα, αλλά και κάποια μειονεκτήματα, που είναι λίγα, αλλά μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε. Πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να κάνουμε μια υπέρβαση ακόμη».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Λεβ:

«Παρ' ότι υπάρχουν και καυστικά δημοσιεύματα, οι δηλώσεις του Λεβ ή του Σβάινσταϊγκερ δείχνουν σεβασμό, αλλά και ότι έχουν προσωπικότητες. Το κακό είναι ότι αυτοί δεν παρασύρονται, δεν είναι λαός της υπερβολής. Ότι είναι να στο πουν, θα στο πουν. Είδαμε και τις δηλώσεις του Μαραντόνα, που έδωσε παράδειγμα της Θερμοπύλες.

Καλό είναι να έχουμε υψηλούς στόχους, διότι το ποδόσφαιρο είναι το πιο υγιές κύτταρο μιας αρρωστημένης κατάστασης. Πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ας μην μπλέξουμε βέβαια το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Ότι υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο, εντάξει, συμφωνώ, αλλά ας μην παρασυυρθούμε».

Ερωτηθείς για τη νέα προσπάθεια στον ΠΑΟΚ, αλλά και το ότι η καταγωγή Βρύζα, Γεωργιάδη είναι από την Καβάλα υπογράμμισε:

«Η Καβάλα κάποια στιγμή έβγαλε μια καλή φουρνιά ποδοσφαιριστών που ο καθένας στο κομμάτι το δικό του έχει σταδιοδρομήσει και έχει πετύχει. Από την πλευρά μου εύχομαι να πετύχουν. Ο ΠΑΟΚ έκανε πολλές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο, σε προπονητικό τιμ και φέρνει διαφορετικό αέρα.

Αν αυτό υποστηριχθεί από ποιοτικές μεταγραφές, αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου, μπορεί να πετύχει κάτι πολύ καλό. Είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου με ανοιχτά μυαλά. Για το Δώνη θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει από ελληνικό στοιχείο. Είναι μεθοδικός προπονητής, ξέρει τι ζητάει και τι θέλει και του δίνεται η δυνατότητα να κάνει μεγαλύτερη καριέρα. Όλα αυτά χρειάζονται αγκάλιασμα και παρακίνηση από τον κόσμο».

Τέλος, μίλησε και για το προπονητικό του μέλλον:

«Είναι δύσκολα τα πράγματα και στην προπονητική. Επέλεξα πέρυσι παρά το ότι είχα κάποιες προτάσεις να μην δουλέψω, φέτος αυτό δεν ισχύει, θέλω να δουλέψω, όμως δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Έχει περιοριστεί η πίτα, ενώ έχει αυξηθεί ο αριθμός των προπονητών. Προσπαθώ σε αυτό το διάστημα να επιμορφώνομαι ούτως ώστε όταν μου δοθεί η ευκαιρία, να κάνω κάτι καλό. Επειδή ακούω διάφορα πολλοί άνθρωποι είναι σε ανεργία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι ικανοί. Ο κόσμος δεν πρέπει να είναι τόσο αυστηρός με τους Έλληνες προπονητές».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: