Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Προσοχή στο πρώτο 20λεπτο»

Ο Σάκης Τσιώλης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου αναφέρθηκε στον αποψινό αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Γερμανίας και επεσήμανε πως η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στα άκρα, αλλά και στο πρώτο 20λεπτο του ματς.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε για τον αγώνα Ελλάδα-Γερμανία: «Είναι ένα παιχνίδι που θα είναι πολύ σφικτό. Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι με τη Ρωσία, καθώς η ομάδα δεν παίζει τώρα για ένα μόνο αποτέλεσμα. Θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής. Οι Γερμανοί γνωρίζουν καλά την ομάδα μας, όπως και εμείς τη δικιά τους».

Για την προτίμηση που φαίνεται να δείχνει ο Σάντος στον Μάκο έναντι του Φωτάκη για το παιχνίδι: «Ο Σάντος θέλει να θωρακίσει την αμυντική λειτουργιά της ομάδας στο κέντρο και τις αλληλοκαλύψεις στα άκρα και αυτό μπορεί αν το κάνει ο Μάκος. Ο Φωτάκης είναι πιο δημιουργικός, άρα έτσι θέλει να θωρακίσει αμυντικά την ομάδα».

Για το που πρέπει κατά τη γνώμη του να αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης: «Η θέση του Σαλπιγγίδη δεν είναι στη γραμμή, ωστόσο με τα τρεξίματά του μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες με τον Τοροσίδη, πιο πολλές από τον Νίνη. Βέβαια στο κέντρο της επίθεσης θα μπορούσε να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αργούς αμυντικούς της Γερμανίας με τα τρεξίματά του».

Για το κλίμα που εκλαμβάνει πριν τον αγώνα: «Εδώ και αρκετές ημέρες ζούμε τον παλμό του αγώνα. Εμείς έχουμε πάρει πιο πρόσφατα το τρόπαιο και μπορούμε να τονώσουμε έτσι ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθησή μας».

Για το πώς πιστεύει ότι οι διεθνής αντιμετωπίζουν την αναμέτρηση: «Έχουν αυτοπεποίθηση μεγάλη και θέλουν να δώσουν στην Ελλάδα ένα τόνο ενθουσιασμού».

Για το πώς θα λειτουργήσει η πίεση αλλά και το πάθος που θα έχει η εθνική μας: «Σε κάνει να είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος η πίεση. Οι παίκτες πάντα είχαν πάθος, αλλά σε κάποια παιχνίδια δεν είχαν ορθολογικό προσανατολισμό στα παιχνίδια. Πρέπει όμως να διαχειριστούμε σωστά το πάθος που θα έχουμε».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Λεβ: «Οι Ρώσοι προσπάθησαν από τον άξονα να μας διασπάσουν και δεν τα κατάφεραν. Εκείνοι όμως παίζουν από τα άκρα και θα είναι ένα πρόβλημα. Αυτό που περιμένω να δω είναι η αριστερή πλευρά γιατί ο Σαμαράς δεν μπορεί να κάνει αλληλοκάλυψη, όπως ο Σαλπιγγίδης από την άλλη πλευρά».

Για το ότι οι Γερμανοί έχουν προετοιμαστεί ακόμη και σε περίπτωση που ο αγώνας οδηγηθείς τα πέναλτι: «Η Γερμανία δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ειδικά σε ένα προημιτελικό. Είναι μια ποδοσφαιρική μηχανή με απόλυτη πειθαρχία».

Για το αν μπορεί να κάνει μια πρόβλεψη: «Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει. Το πρώτο 20λεπτο θα είναι καθοριστικό για την τροπή του αγώνα. Η Γερμανία είναι πάρα πολύ καλά αγωνιστικά πειθαρχημένη. Θέλω να δω την αντίδραση της Ελλάδας στα πρώτα λεπτά».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: