Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Δυνατά, δυνατά! Γίνονται δυνατά, όλα τ' αδύνατα!!

Η Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως κερδισμένη στο Euro 2012! Και τούτο επειδή θεμελίωσε τη nouvelle vague της Εθνικής της ομάδας! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Δυνατά, δυνατά! Γίνονται δυνατά, όλα τ' αδύνατα
Το αποτέλεσμα στον αγώνα με τη Γερμανία δεν πρόκειται να κλονίσει τα θεμέλια της. Η πρόκριση στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου απέδειξε την στερεότητα των υλικών της …
Συν τοις άλλοις πάντως, στο Euro 2012 αναδείχθηκε η δυνατότητα ανασύνταξης κι ανασυγκρότησης της ελληνικής ομάδας. Όταν μετά την ισοπαλία με την Πολωνία και την ήττα από την Τσεχία όλοι μας πιστέψαμε – και δη, ακράδαντα – στην απόλυτη καταστροφή ο Φερνάντο Σάντος κι οι διεθνείς μάς διέψευσαν πανηγυρικά. Ευτυχώς!
Απλώνοντας το βλέμμα μας στο εγγύς μέλλον της εθνικής μας ομάδας βλέπουμε το ποτήρι της μισογεμάτο. Τι σημαίνει αυτό; Είμαστε κατ αρχήν αισιόδοξοι. Έχουμε προσδοκίες στη συνέχεια. Συμπέρασμα; Ελπίζουμε. Όπως και να το κάνουμε η nouvelle vague της Ελλάδας – σε αυτό το επίπεδο – στηρίζει τις ελπίδες μας. Οδηγεί τις προσδοκίες μας για το Μουντιάλ 2014 …
Εντάξει, δε λέμε πως η εθνική Ελλάδας γοήτευσε με το θέαμα της. Δε λέμε, μαγευτήκαμε από την ποιότητα της. Δε λέμε, καθηλωθήκαμε από το ρυθμό της.
Λέμε πολύ απλά, ότι μόνον η Ελλάδα μπορούσε, να κατορθώσει – επειδή περί κατορθώματος πρόκειται – τέτοια ανατροπή σκεπτικού. Κόντρα στη Ρωσία μάλιστα, η οποία δε φάνταζε… Ήταν μεγαθήριο για τα δεδομένα μας.
Μπάλα βλέπετε, δεν παίζει μόνον το ταλέντο. Μπάλα παίζει η καρδιά. Κι από καρδιά στην Ελλάδα; Μέχρι κι εξαγωγή κάνουμε, που λέει ο λόγος.
Με την πρόκριση λοιπόν, πιλότο οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα περί των δυνατοτήτων της νέας γενιάς των διεθνών μας. Κυρίως όμως, για τις ψυχικές δυνάμεις τους οι οποίες ανέτρεψαν τα δεδομένα για την Εθνική μας στο Euro 2012.
Ως εκ τούτου εμείς τουλάχιστον, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα είναι ούτως ή άλλως κερδισμένη σε αυτήν την διοργάνωση …
Τα θεμέλια της νέας Εθνικής μας ομάδας μπήκαν στο Euro 2012. Η nouvelle vague της έδωσε δείγματα δυνατοτήτων αλλά κι ικανοτήτων της. Έπεισε, ότι δικαιούται της εμπιστοσύνης μας. Και γι αυτό αισιοδοξούμε. Προσδοκούμε κι ελπίζουμε. Επί του παρόντος κι επί του μέλλοντος της.
Όσο για τη «μάχη» - επειδή τελικά, και περί τέτοιας πρόκειται – μετά «πάντσερ»; Η Ελλάδα είναι πολύ σκληρή, για να την ισοπεδώσουν, όπως πολύ θα ήθελαν, κάτω από τις ερπύστριες τους. Τα αντιαρματικά της Ελλάδα είναι ικανά, να αναχαιτίσουν τα τεθωρακισμένα της Γερμανίας. Με άλλα λόγια; Δεν θα πέσουμε αμαχητί!
Είναι το φαβορί. Είμαστε το αουτσάιντερ. Όλα αυτά μέχρι τη σέντρα. Μετά; Γίνονται όλα δυνατά, τα αδύνατα…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: