Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

(Δεν) είναι ματς σαν όλα τ’ άλλα!!

Πώς; Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα; Καλά ποιος μπορεί να πει ότι το σημερινό δεν είναι ένα ματς αυτοεπιβεβαίωσης, όχι μόνο ποδοσφαιρικής; Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης.
(Δεν) είναι ματς σαν όλα τ’ άλλα
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, τη θαυμάζω και τη ζηλεύω σαν κράτος, δεν την αγαπώ, αλλά ούτε και τη μισώ κιόλας.
Ολη η Ελλάδα, με εξαίρεση την κυβέρνησή της, είναι εξοργισμένη με τη γερμανική στάση απέναντι όχι τόσο στο πρόβλημά μας όσο στην ίδια μας την περηφάνια. Θα ήθελα, λοιπόν, να δω σήμερα το βράδυ, με τη λήξη του αγώνα, τα ξινισμένα μούτρα της Μέρκελ, αλλά Υπάρχει κι ένα «αλλά».
Ξέρω πολλούς Γερμανούς που σέβονται και θαυμάζουν την Ελλάδα, που θεωρούν άδικο αυτό που υφίσταται σήμερα. Ξέρω Γερμανούς που ξέρουν την ιστορία μας καλύτερα κι από μας. Γερμανία δεν είναι μόνο η Μέρκελ, Γερμανία δεν είναι η «Bild» και πραγματικά γελάω με αυτούς που παίρνουν στα σοβαρά ένα έντυπο που μπροστά του οι ειδήσεις του Star είναι το CNN Breaking News της Ελλάδας.
Ξέρω πολλούς Γερμανούς που σέβονται και την Εθνική μας, περισσότερο κι από μας τους ίδιους. Γιατί βλέπουν έναν εξ ορισμού αδύναμο, γεμάτο αυτογνωσία, να παίζει ποδόσφαιρο και όχι μπάλα, να μάχεται με πλάνο μέχρι τελικής πτώσης, σαν σκυλί μαύρο, χωρίς να φοβάται, και να κερδίζει πιο ποιοτικούς αντιπάλους.
Πάμε άλλη μία...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: