Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Απόδραση» για την Καλλιθέα!

«Απόδραση» για την Καλλιθέα!
Το «Deja vu» του Αρβανίτη!

Το γκολ που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική ο Δημήτρης Αρβανίτης για την Καλλιθέα, ισοφαρίζοντας στο 90΄ το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, είχε και συνέχεια στην τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου της Football League. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ίδιος ποδοσφαιριστής «χάρισε» στην ομάδα του σπουδαίο διπλό επί του Πλατανιά στο «Μάλεμε» με σκορ 1-0, που διατήρησε την Καλλιθέα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας απόσταση ασφαλείας δύο βαθμών.

Σημαντική νίκη για την Παναχαϊκή εντός έδρας επί της Καλλονής με σκορ 1-0, αποτέλεσμα που την ανέβασε στη δεύτερη θέση και την κράτησε «ζωντανή» στο… κυνήγι της προνομιούχου θέσης. Ο σύλλογος της Μυτιλήνης φαίνεται ότι εγκαταλείπει τις πιθανότητες ανόδου, μένοντας αρκετά πίσω.

Η Παναχαϊκή από την αρχή του παιχνιδιού είχε την υπεροχή και πίεζε να πετύχει την πολυπόθητη πρώτη νίκη. Στο 27΄, ο Ντίνας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φουρτάδο πλάσαρε σωστά, κάνοντας το 1-0 για τους Πατρινούς, με το 21ο προσωπικό του τέρμα τη φετινή περίοδο. Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, δεν έγινε τίποτα το αξιόλογο, καθώς η ζέστη στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν αφόρητη και, σίγουρα, δυσκόλευε τις προσπάθειες και των δύο ομάδων. Μεγάλη ευκαιρία να βρεθούν σε απόσταση… αναπνοής από την Καλλιθέα έχασαν, πλέον, οι "κοκκινόμαυροι", μετά τη σπουδαία νίκη της του αθηναϊκού συλλόγου στην Κρήτη.

Δυνατά ξεκίνησε την αναμέτρηση η Καλλιθέα και μόλις στο 4΄ ο Μαρουκάκης, μετά από ωραία προσωπική ενέργεια, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο χτύπησε στο δοκάρι του Πλατανιά. Το ημίχρονο κύλησε χωρίς τις ιδιαίτερες φάσεις, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν κενούς χώρους για να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κρητικοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο 47΄, καθώς το μακρινό σουτ του Μιρτσέτα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων. Η απάντηση της Καλλιθέας ήταν άμεση και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κατσίκης εκτέλεσε «μαεστρικά» το φάουλ, ωστόσο και αυτό χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 65΄, λόγω της αποβολής του Μουσταφίδη, κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» στο 90+4΄(!), με «χρυσό» σκόρερ και τον Αρβανίτη, μετά από ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των Κρητικών, Λαζαρίδη.

Βαθμολογία πλέι οφ (3 αγώνες):

1. Καλλιθέα 7
2. Πλατανιάς 5
3. Παναχαϊκη 5
4. Καλλονή 2


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: