Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

«Δανείστε τους τον Κριστιάνο!»

«Δανείστε τους τον Κριστιάνο!»
Δεν έχουν τέλος τα καυστικά δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο που, με αφορμή τον προημιτελικό με τη Γερμανία αλλά και την οικονομική κρίση στη χώρα μας, προσεγγίζουν με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο την αποψινή αναμέτρηση.
Αυτή τη φορά είναι η αγγλική «Telegraph» που παρουσιάζει ένα… σουρεαλιστικό πλάνο σωτηρίας της Ελλάδας για τον αγώνα με τα «πάντσερ» σε φόντο… πολιτικοοικονομικό.

Ο Στέφαν Σιμάνσκι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο οποίος υπογράφει το άρθρο, παρατηρεί πως πρέπει εξισορροπηθούν οι ανισορροπίες μεταξύ της φτωχής Ελλάδας και της πλούσιας Γερμανίας, αφού το ρόστερ της πρώτης εκτιμάται γύρω στα 115 εκατομμύρια ευρώ ενώ της δεύτερης στα 630.

Προτείνει, λοιπόν, να υπάρξει έκτακτος δανεισμός για ένα βράδυ από την Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των… Ρονάλντο, Τσάβι και Μπουφόν, ως ένδειξη αλληλεγγύης μεταξύ των υπερχρεωμένων κρατών! Από τη συμβολή στη χώρα μας ο αρθρογράφος εξαιρεί, πάντως, την επίσης υπερχρεωμένη Ιρλανδία εξαιτίας της κακής της παρουσίας στη διοργάνωση.

Ο Σιμάνσκι ορμώμενος από το πολιτικό σκηνικό και την πρόσφατη ακυβερνησία επισημαίνει πως υπάρχει διχογνωμία ως προς το ποιος… θα κάνει κουμάντο:

«Πολλοί θα προτιμούσαν έναν τεχνοκράτη ο οποίος θα μπορούσε να πάρει ορισμένες δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας. Παραδοσιακά οι Έλληνες είναι πιο ισχυροί… από τα αριστερά όμως και η δεξιά αρχίζει να ανεβαίνει και να υπερνικά όποιον βρεθεί στο δρόμο της» υποστηρίζει γλαφυρά ο καθηγητής για να προσθέσει:

«Αν δεν “φαγωθούν” τελικά μεταξύ τους θα μπορούσαν να… τρομοκρατήσουν τους Γερμανούς. Στη μέρα τους θα μπορούσαν να… βάλουν φωτιά στον αγώνα!», σχόλιο με σαφείς αιχμές τόσο για την άνοδο της ακροδεξιάς, όσο και για τις επεισοδιακές διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τον προηγούμενο καιρό στη χώρα μας.

Πάντως ο Σιμάνσκι αναγνωρίζει πως οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από τους Γερμανούς οπότε αν το παιχνίδι πάει στην… παράταση έχουμε περισσότερες πιθανότητες από τους αντιπάλους μας!

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση για επικράτησή μας στην παράταση!


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: