Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Βρε, μπας και μας φοβούνται τελικά οι Γερμανοί;

Για όλο το αντι-γερμανικό παραλήρημα που μας έχει πιάσει στην Ελλάδα, υπάρχει ένα σχεδόν αντίπαλον δέος στα γερμανικά ΜΜΕ-και δεν μιλάω μόνο για τις γελοιότητες της «Bild», η οποία ακριβώς επειδή είναι η «Bild» δεν μπορεί να ξεφύγει από τη σάχλα με τίποτα, αλλά και για διάφορα άλλα ΜΜΕ. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης
Βρε, μπας και μας φοβούνται τελικά οι Γερμανοί;
Που παραμονές του αγώνα θυμούνται τα λίγα εισιτήρια στα ελληνικά γήπεδα, το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες, την έλλειψη χρημάτων που δημιουργεί προβλήματα στην προετοιμασία των αθλητών μας εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων, την οικονομική κατάσταση της ΑΕΚ και άλλα τέτοια «χαριτωμένα». Λες και η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα στον κόσμο που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση ή στημένους αγώνες είχαμε μόνο στα μέρη μας... Μάλλον την Ιταλία και όσα συμβαίνουν εκεί τα κάνουν γαργάρα οι Γερμανοί.
Προσπαθώντας να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται όλο αυτό από πλευράς Γερμανών (διότι όλο αυτό που γίνεται από πλευράς Ελλήνων έχει μια λογική εξήγηση) σκεφτόμουν αν μας περιφρονούν, αν απλά μας χλευάζουν, αν δείχνουν την ανωτερότητα που νιώθουν με χοντροκοπιές και υπερβολές ή αν λιγάκι μας φοβούνται. Και πρέπει τελικά να είναι λίγο απ' όλα: πέραν του να μας μειώνουν σε κάθε ευκαιρία (ορισμένοι), να μας παρουσιάζουν σαν τεμπελχανάδες και αραχτούς (περισσότεροι) και να θέλουν κατά βάθος να γίνουμε οι σερβιτόροι και υπηρέτες τους στις διακοπές τους (μερικοί), κατά βάθος το φοβούνται το κάζο. Διότι αν μας νικήσουν, δεν θα ακούσουν και πολλά «μπράβο» -το φυσιολογικό αποτέλεσμα θα ήταν, με βάση τη δυναμικότητα των δύο ομάδων.
Αν γίνει, όμως, καμιά πλάκα και αποκλειστούν από τους χρεοκοπημένους Έλληνες; Τότε ούτε φίδι στον κόρφο τους -και θα στενοχωρήσουν και την κυρία Μέρκελ, που βρήκε μια τρύπα στο φορτωμένο της πρόγραμμα για να πάει στο γήπεδο. Τότε οι ατσαλάκωτες φάτσες τους θα μελαγχολήσουν, η αλαζονεία θα δώσει τη θέση της στην απογοήτευση, τα ΜΜΕ τους θα σταματήσουν να κράζουν εμάς και θα περιλάβουν αυτούς, ο Δαυίδ θα έχει πετύχει τον Γολιάθ στο δόξα πατρί και θα τον έχει ρίξει σέκο.
Θα μου πείτε, «γίνονται ξανά τέτοια θαύματα;» Φυσικά και γίνονται. Νομίζετε ότι και οι αντίπαλοί μας δεν το σκέφτονται; Δεν σκέφτονται ότι μπορεί να περάσουν μια πολύ πολύ δύσκολη βραδιά την Παρασκευή, απέναντι σε 11 Έλληνες που θα κατεβούν στο γήπεδο με το μαχαίρι -και το μνημόνιο- στα δόντια;
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: