Δύο στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσουν επιπλέον φόρους για τα εισοδήματα του 2011, συγκριτικά με ότι πλήρωσαν πέρυσι. Το 2011 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο ένας στους πέντε.
Μάλιστα, ο μέσος φόρος στα εκκαθαριστικά είναι στα 1.500 ευρώ. Μέσα στην εβδομάδα ταχυδρομείται και νέα παρτίδα 680.000 σημειωμάτων.

Όπως επισημαίνουν «Τα Νέα», φορολογούμενοι που πέρυσι είχαν επιστροφή φόρου, φέτος καλούνται να πληρώσουν σημαντικά ποσά.

Περίπου 3,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, σε ένα σύνολο 5,7 εκατομμυρίων που θα αποστείλουν φέτος φορολογικές δηλώσεις, θα κληθούν να πληρώσουν παραπάνω από πέρυσι, λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 από 12.000 ευρώ, της αύξησης των τεκμηρίων διαβίωσης και οτυ «ψαλιδιού» στις φοροαπαλλαγές.

Τα φετινά εκκαθαριστικά, εκτός από τον φόρο για τα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς, περιλαμβάνουν δύο ακόμη «χαράτσια»: την εισφορά αλληλεγγύης (1% έως 4%) για όσους φορολογούμενους είχαν το 2011 ατομικό εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ και το αυξημένο (από 300 σε 400 έως 500 ευρώ) τέλος επιτηδεύματος για όσους άσκησαν κατά τη διάρκεια του 2011 ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Σήμερα, Δευτέρα, λήγει η προθεσμία για την υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για όσους απαλλάσσονται από την υποχρεωτική υποβολή της δήλωσης μέσω του Διαδικτύου, χωρίς να αποκλείεται να δοθεί και νέα παράταση.
πηγή: www.newsit.gr