Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Η υπόθεση του Ηρακλή εξαρτάται από την ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της Football League και της Football League 2, Σπύρος Καλογιάννης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το πώς ο Ηρακλής θα δικαιωθεί εν μέρει συμμετέχοντας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της κατηγορίας.
Αναλυτικά:

Για τα προβλήματα του πρωταθλήματος την περσινή χρονιά και το πώς ολοκληρώθηκαν τα πλέι οφ τη φετινή χρονιά: «Πράγματι τα πλέι οφ της Β εθνικής είχαν τελειώσει 2 Αυγούστου πέρυσι και φέτος κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια παρότι ξεκίνησε το πρωτάθλημα Οκτώβριο».

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων: «Νομίζω ότι υπάρχει μια αξιοπιστία από πλευράς ομάδων και παραγόντων , όμως όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα στα οικονομικά. Πάμε από χρονιά σε χρονιά σε χειρότερες καταστάσεις. Υπογράψαμε με τον ΟΠΑΠ τον Φεβρουάριο, όμως η κατάσταση οδεύει προς το χειρότερο».

Για την αποδέσμευση της ΕΤ3 στα τηλεοπτικά και για τις συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ: «Την επόμενη χρονιά πιστεύω ότι θα υπάρξει σύμβαση και με αυτόν τον τρόπο οι ομάδες θα πάρουν μια ανάσα. Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε το πρωτάθλημα σε όλη την Ελλάδα, αλλά η σύμβαση κόπηκε από την ΟΠΑΠ ΑΕ. Ο κόσμος είχε συνηθίσει αυτό το πρωτάθλημα στην ΕΤ3 και υπήρχε τεράστια ακροαματικότητα. Αυτή τη στιγμή είχαμε ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Πανσερραϊκός, η Λάρισα και άλλες ομάδες με μεγάλους πληθυσμούς που τους ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Τα τηλεοπτικά θα αποτελέσουν ανάσα για τις ομάδες. Πήραν όλες οι ομάδες 100.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και άλλα τόσα από τον ΟΤΕ με κάποιες διαφοροποιήσεις με βάση τη δυναμικότητα των ομάδων. Όπως είναι αυτή τη στιγμή οι νόμοι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε άλλη εταιρία εκτός από τον ΟΠΑΠ γιατί έχει το μονοπώλιο».

Για το πώς θα δικαιωθεί ο Ηρακλής και για ο αν η διοργανώτρια αρχή μπορεί να επαλειφθεί επί του θέματος: «Εμείς σαν διοργανώτρια αρχή έχουμε 18 ομάδες και διοργανώνουμε πρωτάθλημα με εντολή της ΕΠΟ. Αν μας δώσει εισήγηση τότε θα κάνουμε ό,τι μας πει. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος εγκρίνεται από την ΕΠΟ και με βάση αυτή αγωνιζόμαστε».

Για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα κρούσματα των στημένων αγώνων: «Σε αυτόν τον τομέα έχουμε κάνει πολλές συγκεντρώσεις με τους αρχηγούς των ομάδων. Η δική μας θέση είναι να βρεθεί η λύση να μας ειδοποιεί η ΟΥΕΦΑ για τέτοια παιχνίδια και να μην έχουμε τέτοια κρούσματα για να παίρνουμε τα μέτρα μας».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: