Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το ποδόσφαιρο τα μοίρασε όλα ωραία!!

Τελικά το ποδόσφαιρο από …μόνο του αποδεικνύεται τόσο …σοφό, που τα μοίρασε όλα ωραία φέτος! Γράφει ο Κώστας Νικολακόπουλος.
Το ποδόσφαιρο τα μοίρασε όλα ωραία!
Η Ισπανία, κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη του πλανήτη τα τελευταία χρόνια, πήρε το πιο μεγάλο έπαθλο, το Euro.
Η Αγγλία, με το ακριβότερο πρωτάθλημα του κόσμου, πανηγύρισε μέσω της Τσέλσι το πιο ακριβό τρόπαιο σε συλλογικό επίπεδο, το Champions League.
Η Ιταλία, που είναι πάντα… Ιταλία, μπόρεσε και προκρίθηκε στον τελικό του Euro, αποκλείοντας τη Γερμανία και την Αγγλία.
Η Γερμανία είχε τη χαρά να φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν Μονάχου, σύλλογος που φιλοξένησε αυτό το μεγάλο παιχνίδι.
Οι τέσσερις πιο δυνατές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης, όλες είχαν κάτι για να νιώθουν δικαιωμένες.
Αλλά και μεμονωμένες ομάδες είχαν φέτος τις δικαιώσεις τους…
Η Ρεάλ έσπασε την κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε τον Γκουαρντιόλα με ένα κύπελλο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης για δεύτερη φορά μέσα στην τριετία το Europa League!
Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε το πρωτάθλημα Αγγλίας μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, μέσα από τα χέρια της μισητής της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ.
Η Γιουβέντους κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα στην Ιταλία μετά το σκάνδαλο Μότζι.
Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε ένα απίστευτο νταμπλ στη Γερμανία επί της Μπάγερν.
Άλλες χορτασμένες από τίτλους ομάδες αναγκαστικά «έκαναν πέρα». Όπως η Μπάγερν, η Ίντερ, η Γιουνάιτεντ, αλλά και η περσινή πρωταθλήτρια Μίλαν.
Ακόμη, σε εθνικό επίπεδο, η Πορτογαλία έφτασε ως τα ημιτελικά του Euro κι αποκλείστηκε στα πέναλτι από την τελικά νικήτρια Ισπανία. Κι η Ελλάδα μας πέρασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης!
Πλάκα πλάκα, μόνο οι ομάδες του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, δεν έκαναν τίποτα. Ούτε η εθνική Γαλλίας στο Euro, ούτε οι Μαρσέιγ, Λιόν στο Champions League!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: