Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η χαρά του ..."ταβερνιάρη"

Οι απανταχού ταβερνιάρηδες έχουν ένα λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι.
Η χαρά του ..."ταβερνιάρη"
Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Ο άνθρωπος τον οποίον διάφοροι ειδήμονες και επαϊοντες χαρακτηρίζουν ‘’ταβερνιάρη’’ , ο Βιθέντε Ντελ Μόσκε, οδήγησε την Ισπανία στο απόλυτο three pit του ποδοσφαιρικού πλανήτη: στην κατάκτηση δηλαδή τριών συνεχόμενων (ευρωπαϊκό, παγκόσμιο, ευρωπαϊκό) τροπαίων, από τα πιο αξιοζήλευτα στον αθλητισμό.
Η Ισπανία για κάποιο περίεργο λόγο δεν υπολόγισε καθόλου τις απόψεις εκατομμυρίων φιλάθλων, προπονητών και άλλων ειδικών σύμφωνα με τις οποίες η τρομερή ψυχολογία της ‘’σκουάντρα ατζούρα’’ θα την οδηγούσε αυτοδικαίως στην κατάκτηση του τροπάιου.
Σε έναν αγώνα με μόνο 6 κόρνερ συνολικά διέλυσε τους Ιταλούς 4-0 και αν... οι παίκτες της δεν βαριόντουσαν θα μπορούσε να βάλει και ένα, δυο ακόμα. Αγωνιζόμενοι με... υπεροψία πρωταθλητών οι ποδοσφαιριστές του ‘’ταβερνιάρη’’ έδειχναν από το πρώτο λεπτό σίγουροι και ακλόνητοι στην κορυφή της Ευρώπης και τελικά δικαιώθηκαν με τρόπο πανηγυρικό και απόλυτο.
Φυσικά χρειάστηκε να μείνουν οι Ιταλοί με δέκα παίκτες στο 62’ μετά την είσοδο και... άμεση έξοδο του Μότα. Οι ‘’ατζούρι’’ έμειναν με την πίκρα και το παράπονο ότι κόλλησε το μυαλό τους την πιο κρίσιμη ώρα του Euro. Γιατί και με 11 παίκτες να συνέχιζαν είναι αμφίβολο έως απίθανο ότι θα μπορούσαν να γυρίσουν το ματς από το 2-0.
Τουλάχιστον όλοι οι υπόλοιποι μείναμε με τη χαρά ότι το τρόπαιο ταξιδεύει προς το φτωχό ευρωπαϊκό νότο.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: