Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ελευθερόπουλος: «Θα ματώσουμε στο γήπεδο»

Για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, που δεν είναι άλλη από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου, μίλησε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι ποδοσφαιριστές του θα «ματώσουν» στο γήπεδο για να αποφύγουν το συντομότερο δυνατό το άγχος σωτηρίας.
Παράλληλα ο νέος τεχνικός των Νεοσμυρνιωτών, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασής του, αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πλάνο και τη φιλοσοφία του που έχει στόχο «να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο για να δει τα δικά του παιδιά», ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει ως «μικρός μπαμπάς» πλέον από τους παίκτες του πειθαρχία, καλό κλίμα στα αποδυτήρια, πολλή δουλειά και ποδοσφαιρική ποιότητα!
Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος:
«Γεννήθηκα έτοιμος για το ποδόσφαιρο και είμαι ευλογημένος γιατί κάνω επάγγελμα αυτό που αγαπάω. Έγινα επαγγελματίας 16 χρονών και η καριέρα μου ήταν ταξίδι. Τώρα αρχίζει ένα άλλο ταξίδι σε ένα άλλο πόστο. Η προετοιμασία θα γίνει κυρίως με μπάλα, ενώ θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην καλή λειτουργία των αποδυτηρίων. Οικονομικά προβλήματα έχουν οι άστεγοι που ζουν κάτω από χαρτόνια. Στις ημέρες μας να βρεις αυτό που θέλεις είναι δύσκολο, αλλά να δημιουργήσεις όχι τόσο. Θέλω να φτιάξω καλά αποδυτήρια, καλή διάθεση πριν και μετά την προπόνηση και 90 λεπτά συγκέντρωση. Δεν θέλω να παρεμβαίνει κανείς την ώρα της προπόνησης. Τα παιδιά είναι γνώστες. Ο Δώνης είπε όποιος δεν αντέχει να φύγει, φανταστείτε τι πρέπει να πω εγώ. Πιστεύω στην πειθαρχία, από εκεί προέρχεται η ελευθερία του ανθρώπου. Μόνο στη Superleague θα μπορούσα να βρω αυτά που θέλω. Βάζουμε κανόνες που είναι αυτονόητοι στο εξωτερικό. Η προπόνηση δεν είναι ένα δίωρο μόνο.
Τα τελευταία χρόνια ήμουν σαν μεγάλος αδελφός. Τώρα πρέπει να γίνω μικρός πατέρας. Εγώ βάζω τα όρια, από εκεί και πέρα είναι θέμα παίκτη και εξυπνάδας του ποδοσφαιριστή. Η φιλοσοφία μου είναι η επιθετική άμυνα, όχι ποδόσφαιρο σαν της Τσέλσι. Δημιουργία, ευκαιρίες, ποδόσφαιρο που αρέσει στον κόσμο. Δεν μιλάω μόνο για το επιθετικό κομμάτι. Το σύστημα στο οποίο προσανατολίζομαι θα είναι το 4-2-3-1.
Είχαν βελτίωση ο Ντούνης, ο Σμυρλής, ο Μακαρονάς, ο Βλάχος. Ο Ανέστης είναι πολύ αξιόλογος, ο Κούρος είναι έτοιμος να γίνει παίκτης Superleague. Πήραμε τους Γιαννούλη, Περιστερίδη, Αραβίδη και Λαμπρόπουλο. Το σημείο είναι κομβικό για κάποια παιδιά. Η ομάδα διαθέτει στον άξονα ποδοσφαιρική ποιότητα. Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός, Ομο. Στα πλάγια έχουμε ταλέντο και ταχύτητα.
Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο πίσω, να δει τα δικά του παιδιά. Τα παιδιά θα ματώσουν μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε ευχαριστημένοι το Μάιο. Θέλω να αποφύγουμε το άγχος της σωτηρίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Βασίλης Τσάβαλος, συμπλήρωσε:«Πέρυσι περάσαμε μία περίοδο σκληρή. Κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο που θα είναι μακρύς στο οικονομικό κομμάτι, στη νοοτροπία. Είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να ρισκάρουμε σ όλα τα επίπεδα και θα το κάνουμε. Χρειάζεται να παίρνουμε εκεί τους ιμάντες που θα μας τραβήξουν μπροστά. Σ αυτό το κομμάτι επιλέξαμε τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και τον Δημήτρη Τερεζόπουλο. Τους πιστεύουμε. Ο Τερεζόπουλος έχει ασχοληθεί με τις μικρές κατηγορίες. Ο Ελευθερόπουλος με την εμπειρία που έχει από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι επωφελής με το σύλλογό μας. Εύχομαι να βρει η ομάδα οικονομική ισορροπία και υγεία».
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι «κυανέρυθροι» ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή δύο φιλικών. Με την Κόρινθο στις 25 Ιουλίου και με ΠΑΣ στις 29 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: