Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Νόμος… με πολλά δώρα!!

Νόμος… με πολλά δώρα
Ένας νέος νόμος στην Πορτογαλία φέρνει στο προσκήνιο πολλές ευκαιρίες για τις ελληνικές ομάδες. Το βράδυ της Παρασκευής το Διοικητικό Συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας, μετά από οκτώ ώρες συνεδρίασης αποφάσισε να «περάσει» μια νέα νομοθεσία… Βάσει αυτής, απαγορεύεται ο δανεισμός των ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία.

Αφορμή για τις απόφαση αυτή αποτέλεσε η… συνήθεια των ισχυρών ομάδων της κατηγορίας να αγοράζουν παίκτες και να τους δίνουν δανεικούς. Για παράδειγμα πέρσι η Μπενφίκα είχε δανείσει έντεκα ποδοσφαιριστές της σε άλλες ομάδες.

Η απόφαση αυτή που λήφθηκε με γνώμονα την αξιοπιστία του πορτογαλικού πρωταθλήματος φέρνει πολλές ευκαιρίες σε ομάδες του εξωτερικού και φυσικά και της Ελλάδας για να ενισχυθούν με παίκτες δανεικούς από τις μεγάλες ομάδες της χώρας της ιβηρικής.

Ειδικά για τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν πορτογάλους προπονητές με διασυνδέσεις στην χώρα τους, ο νόμος αυτός μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» με αρκετούς και καλούς παίκτες να καλοβλέπουν το ενδεχόμενο του ελληνικού πρωταθλήματος.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: