Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

«Που πας ρε Μπαλοτέλι...»

O Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην στήλη του στο katimagiko.gr, τον τρόπο με τον οποίο η Ισπανία κατέρριψε όλα τα ρεκόρ συνεχόμενων κατακτήσεων διεθνών τίλων, αλλά και στον Μάριο Μπαλοτέλι, που αγκομαχούσε μόνος του στην επίθεση με αντιπάλους τα καλύτερα στόπερ του EURO.
«Που πας ρε Μπαλοτέλι...»
Πριν τον τελικό ο Μπαλοτέλι δήλωσε ότι θέλει να βάλει 4 γκολ στην Ισπανία. Πού πας ρε Μπαλοτέλι να τα πεις αυτά, στα 2 καλύτερα σέντερ μπακ του EURO! Εγώ πριν το ματς στη στήλη ρίσκαρα και είπα ότι ο Ράμος με τον Πικέ είναι για εμένα τα καλύτερα σέντερ μπακ του EURO και θα σβήσουν τον Μπαλοτέλι και τον Κασάνο, δεν θα τους αφήσουν να ακουμπήσουν μπάλα!
Παρ’ ότι είχε κάνει όργια ο Μπαλοτέλι εναντίον της Γερμανίας.
Όπως πριν το Γερμανία- Ιταλία, και παρ’ ότι η Γερμανία ερχόταν από το ματς με την Ελλάδα που την είχε διαλύσει, είπα ότι αυτή η άμυνα της Γερμανίας δεν μου αρέσει και ότι θα έχει σοβαρά προβλήματα απέναντι σε καλή ομάδα. Και πραγματικά εκτέθηκε η άμυνα της Γερμανίας απέναντι στην Ιταλία.

Όλοι μιλούν για τους χάφαρους της Ισπανίας που αν πιάσουν απόδοση, είναι γνωστό ότι δεν παίζονται. Δεν είχαν πιάσει απόδοση μέχρι τον τελικό, το έκαναν όμως στον τελικό. Εγώ θα τονίσω ορισμένα πράγματα για τα οποία δεν μιλάνε οι πολλοί. Η Ισπανία είχε τα καλύτερα σέντερ μπακ στο EURO, σέντερ μπακ σαν τον Πικέ δεν υπάρχει στον πλανήτη που να ξέρει τόση μπάλα. Και ο Ράμος βελτιώθηκε πολύ με τον Μουρίνιο στη Ρεάλ. Αυτοί οι 2 μαζί με τον Άλμπα και τον Κασίγιας φτιάχνουν μία φοβερή τετράδα πίσω. Δεν είναι μόνο οι χάφαροι λοιπόν, ο Τσάβι που έπιασε απόδοση στον τελικό με τον Ινιέστα, τον Αλόνσο και τον Μπούσκετς. Είναι και οι πίσω.
Αυτός ο Άλμπα είναι το κάτι άλλο, χρόνια είχα να δω τέτοιο αριστερό μπακ Ευρωπαίο. Έκοβε και έφευγε φισέκι μπροστά, ταχύτητα και τέχνη, όχι τέχνη και ταχύτητα, η σωστή σειρά είναι ταχύτητα και τέχνη, μεγάλη μεταγραφή έκανε η Μπαρτσελόνα.
Ο Πραντέλι έχυσε την καρδάρα με το γάλα στον τελικό. Ενώ το προηγούμενο ματς με την Ισπανία, το είχε παίξει όπως έπρεπε, δηλαδή κλειστά πίσω με 3 σέντερ μπακ και μη δίνοντας χώρο στους Ισπανούς, τώρα επειδή πήραν τα μυαλά του αέρα μετά τις επιτυχίες των Ιταλών, έκανε το μεγάλο λάθος και πήγε να παίξει την Ισπανία στα ίσα. Οι αναγνώστες της στήλης ξέρουν τις πάγιες απόψεις μου για το πώς πρέπει να παίξεις την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα. Αν τους δώσεις χώρους και βρεθούν σε μέρα, την έβαψες. Αν βρουν χώρο, χορεύουν με τη μπάλα, αλλάζουν θέσεις, πασάρουν με κλειστά μάτια και βρίσκεσαι εκτεθειμένος.
Η Ιταλία πήγε να παίξει στα ίσα την Ισπανία και τους έβλεπαν να βγαίνουν στην πλάτη της άμυνάς τους σαν φαρμακερά βέλη! Τελείωσες έτσι, δεν έχεις τύχη. Αντίθετα στο πρώτο ματς που είχε παίξει αλλιώς η Ιταλία, πήρε το 1-1 από τους Ισπανούς.
Έσκασε και η φούσκα των ύμνων στον Μπουφόν, όλοι τον υμνούσαν όμως δεν έχει σχέση με το παρελθόν του, βάρυνε.
Γενικώς αυτή η Ιταλία έφτασε στον τελικό κυρίως με την τακτική και όχι τόσο με την αξία των μονάδων που έχει. Δεν έχει τους μεγάλους παίκτες αυτή η Ιταλία, καμία σχέση με άλλες ομάδες Ιταλών στο παρελθόν που γούσταρα, με παίκτες σπουδαίους όπως για παράδειγμα εκείνη η ομάδα με Τζοφ, Τζεντίλε, Καμπρίνι, Κολοβάτι, Σιρέα, Μπρούνο Κόντι, Αντονιόνι, Αλτομπέλι, Γκρατσιάνι, Πάολο Ρόσι, μην ξεχάσω και τον Ταρντίνι. Όταν δεν έχεις κύριε τους παικταράδες πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο που ακόμα κι αν δεν έχει κάνει καλό EURO ως τον τελικό, έχει κατακτήσει όμως το προηγούμενο Μουντιάλ και το προηγούμενο EURO, πρέπει λοιπόν να της κλείσεις όλους τους χώρους με πολύ τρέξιμο, με όχι τέσσερις στην ευθεία, και να κοιτάξεις εσύ να εκμεταλλευτείς τους χώρους και να της κλέψεις τη νίκη.
 
πηγή: katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: