Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Καθό(ρ)λα λογικό για Ρεάλ!!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιμένει στον Μόντριτς και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Σάντι Καθόρλα, που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι η φθηνότερη εναλλακτική για τον Κροάτη.
Καθό(ρ)λα λογικό για Ρεάλ

Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Μάλαγα με τον Σεΐχη, Αλ Τανί, που δεν μπορεί να κάνει μπίζνες -όπως θέλει αυτός- στην Ανδαλουσία έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας στην ομάδα και έχουν τινάξει το μέλλον αρκετών ποδοσφαιριστών στον αέρα. Οπως αποκάλυψε ο Ροντόν, ο Κασάδο έχει εξαφανιστεί, ενώ ο Τουλαλάν ήταν σαφής: «αν δεν πληρωθώ, την κάνω». Ψιλά γράμματα, αυτό που μας απασχολεί περισσότερο είναι το τι θα γίνει με τον παικταρά, Σάντι Καθόρλα, για τον οποίο η Αρσεναλ φαίνεται πως είναι στην καλύτερη θέση για να τον κάνει δικό της, όμως στην Ρεάλ έχουν ξυπνήσει και εξετάζουν από όλες τις πλευρές την περίπτωση του δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης.
Ηδη κάποιοι από τους ανθρώπους των Μερένγκες έχουν προτείνει τον παίκτη από την Αστούρια στον γενικό διευθυντή του κλαμπ, Χοσέ Ανχελ Σάντσεθ. Παρά το φαινομενικά λογικό της υπόθεσης, αφού πρόκειται για έναν παικταρά που φεύγει κάτω από ειδικές συνθήκες, για να προχωρήσει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να συμφωνήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο. Αυτός είναι και ο σκοπός των ανθρώπων της Ρεάλ, αφού ο Καθόρλα μπορεί να αποτελέσει υπό προϋποθέσεις την εναλλακτική για τον Λούκα Μόντριτς, του οποίου η περίπτωση κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολη.
Η Τότεναμ συνεχίζει να ζητάει 45 εκατ., η Ρεάλ δεν δίνει πάνω από 35 εκατ. ευρώ και για αυτό έχει αναγκαστεί να ψάξει και άλλες λύσεις. Μία από αυτές είναι του Καθόρλα, ο οποίος εκτός από παικταράς είναι Ισπανός και οι πρωταθλητές θα τον πάρουν σχεδόν στην μισή τιμή απ' ότι τον Κροάτη.

Σίγουρα οι φυσικές θέσεις των δύο παικτών δεν είναι οι ίδιες. Ο Μόντριτς είναι καθαρός κεντρικός μέσος και μπορεί να αγωνιστεί και πιο μπροστά σε ρόλο playmaker, ενώ ο Καθόρλα όντας σαφώς πιο εκρηκτικός είναι προτιμότερο να βρίσκεται στα άκρα για να εκμεταλλεύεται την ταχύτητά του, ενώ μπορεί να παίξει επίσης σαν «δεκάρι» και (λιγότερο) σαν κεντρικός χαφ. Στα υπέρ του Ισπανού ότι μπορεί να τοποθετηθεί ουσιαστικά σε 4 θέσεις. Μπορεί να καλύψει περισσότερα κενά στην 11άδα αλλά και να βοηθήσει με το να αλλάξει θέση κατά τη διάρκεια του αγώνα δίνοντας τη δυνατότητα στον προπονητή του να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του κάνοντας μόνο εσωτερικές αλλαγές.

Αυτό βέβεια δεν σημαίνει ότι ο Μόντριτς είναι κανένας άμπαλος. Ο Κροάτης όμως δεν μπορεί να δώσει στην ομάδα την ευελιξία που θα έδινε ο Καθόρλα αφού είναι παίκτης που αγωνίζεται μόνο στον άξονα. Με τους δύο να έχουν παρεμφερείς θέσεις στο γήπεδο και με βάση την τιμή τους, ίσως για την Ρεάλ θα ήταν καλύτερο να πάρει τον Καθόρλα και να κρατήσει στα ταμεία της τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να διαθέσει για τον δεξιό μπακ που αναζητά εδώ και τόσο καιρό.

Επιπλέον, ο 27χρονος ενώ έχει και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Το γεγονός ότι είναι σαφώς πολύ καλύτερος γνώστης της Primera Division έχοντας παίξει με Βιγιαρεάλ και Μάλαγα, ενώ ξέρει πολλούς από τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης από την κοινή τους παρουσία στην Εθνική Ισπανίας.

Πάντως, αν και μία πιθανή μεταγραφή θα αποτελούσε εξαιρετική προσθήκη για την Ρεάλ Μαδρίτης, ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να δώσει το okay για να προχωρήσει, δεν φαίνεται και πολύ πεπεισμένος για το ότι ο Ισπανός είναι ο άνθρωπός του. Ο Μουρίνιο έχει τη γνώμη ότι η θέση που πρέπει να παίζει ο Καθόρλα είναι στην πτέρυγα ή μπροστά στο κέντρο, γεγονός το οποίο άμεσα τον φέρνει σε ανταγωνισμό με έναν εκ των Ντι Μαρία ή Οζίλ. Αυτό που ακριβώς ψάχνει ο Special One είναι ένας χαφ που να μπορεί να φτιάξει παιχνίδι από πίσω και γι' αυτό συνεχίζει να έχει τον Μόντριτς στο Νο1 των προτιμίσεών του.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: