Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ο Θεός του ποδοσφαίρου επιβράβευσε τον Δώνη!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις κόντρα στο μίζερο κλίμα που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη μετά τις πωλήσεις των τελευταίων ημερών. Η αλήθεια είναι πως τα εύσημα πάνε στον Γιώργο Δώνη και θα εξηγήσω το γιατί. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Είναι η πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι προετοιμασίες του ΠΑΟΚ, που ο προπονητής ξεκινά τα φιλικά με έναν συγκεκριμένο τρόπο, με έναν ξεκάθαρο κορμό και δεν πιέζει καταστάσεις για να αισθανθεί πιο ασφαλής όταν θα έρθει η ώρα της επίσημης πρώτης.
Ο Δώνης, ετοίμασε μία νέα ομάδα, από την οποία πέρυσι τέτοιο καιρό βασικοί ήταν μόλις τέσσερις. Το εντυπωσιακό γύρω από τη δουλειά του προπονητή, ήταν πως οι ρόλοι σε αυτή τη νέα ομάδα ήταν ξεκάθαροι και πως παρουσίασε ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο.
Επίσης, ένας ανασφαλής προπονητής, όταν το σκορ ήταν 1-0 υπέρ σου, δεν θα έβαζε τον 19χρονο Πέλκα αντί του Γιάννου, αλλά τον 31χρονο Σαλπιγγίδη παρότι αυτός είναι ανέτοιμος. Ο Πέλκας, ήταν αυτός που ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, κάτι που θεωρώ ότι ο Θεός του ποδοσφαίρου χάρισε στον Δώνη μέσα από τον ορθολογισμό μίας απόφασης  που ήταν σωστή αλλά ελάχιστοι θα έπαιρναν.
Αυτό που πρέπει να καταλάβει το κοινό, είναι πως στις ομάδες παίκτες πάνε και έρχονται, αλλά όταν κάποιοι φεύγουν και το γεγονός αυτό τους στεναχωρεί, θα πρέπει να σκέφτονται πως ο ΠΑΟΚ τους έδωσε την υπεραξία που ανέβασε τις μετοχές τους και τους ανέβασε στα μάτια των οπαδών.
Ο Γλύκος, δεν είναι χειρότερος τερματοφύλακας από τον Κρέσιτς, ούτε ο Κατσικάς χειρότερος παίκτης από τον Μαλεζά. Αν θυμηθούμε τον «Μάλε» στα 22 του, θα καταλάβουμε όλοι τι εννοώ.
Οι ομάδες χρειάζονται αρχή και τέλος. Χρειάζονται ναι μεν καλούς παίκτες, αλλά το βασικότερο. Ξεκάθαρες ιδέες από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Και ο ΠΑΟΚ, από τις 25 Ιουνίου που ξεκίνησε μέχρι και τώρα, έχει αποδείξει πως από αυτές δεν έχει έλλειψη.
Αν το δούμε από διοικητικής οπτικής, η σημερινή νίκη μεταφράζεται ως εξής. Το ρίσκο βγήκε στους Βρύζα και Γεωργιάδη, οι οποίοι βέβαια ως ποδοσφαιράνθρωποι, γνώριζαν γιατί το πήραν.
Τα διοικητικά κλιμάκια πλέον, έχουν μπροστά τους κοντά 20 μέρες για να ετοιμάσουν τις προσθήκες που χρειάζονται. Κυρίως αυτή του στόπερ και του χαφ, αλλά και του τερματοφύλακα. Κρατώντας μάλιστα άσο στον μανίκι τον έτερο χαφ, στο ενδεχόμενο 16 του μηνός να μπει ο Σαββίδης και να θέλει και αυτός να κάνει την κίνησή του.
Πολλοί θα πούνε πως ο σημερινός αντίπαλος ήταν μία ομάδα χαμηλής δυναμικότητας και θα συμφωνήσω εν μέρει, γιατί απλούστατα η αλήθεια κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του προπονητή τους. «Δεν περίμενα έναν τόσο καλό ΠΑΟΚ» είπε και είναι λογικό, αφού γνώριζε πως ο αντίπαλός του έχει χάσει οκτώ σημαντικούς παίκτες από πέρυσι.
Όμως όταν η δουλειά που γίνεται είναι σοβαρή και δεν μεταβάλλεται ανάλογα με το κλίμα που θέλουν να επιβάλλουν ΜΜΕ και κομμάτι του κοινού που κατ’ εμέ είναι άρρωστο και άσχετο με το ποδόσφαιρο, τότε είναι θέμα χρόνου η ομάδα να φτάσει στα επίπεδα που πρέπει και να δώσει το δικαίωμα στο υγιές ποσοστό του κόσμου να επιστρέψει στο γήπεδο χωρίς να έχει αναστολές.
Υ.Γ.: Υπάρχουν παίκτες και παίκτες, ταλέντα και ταλέντα, αλλά καμιά φορά έρχεται η στιγμή που λες πως αυτό είναι το πουλέν σου. Για τον Πέλκα μιλάω και με τρελαίνει το θράσος του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει τη μπάλα και να φύγει πάνω στον αντίπαλο. Θέλει να τον ξεφτιλίσει, τον βλέπει σα κουνούπι. Και όταν βλέπεις αυτή τη φάτσα να λειτουργεί έτσι μέσα στο γήπεδο, αντιλαμβάνεσαι πως έρχεται απλά η… εποχή του.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: