Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Νέοι Κλάους και Φορτούνηδες!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για κάποια καινούργια ταλέντα που μπορεί να ξεπεταχθούν.
Νέοι Κλάους και Φορτούνηδες!
Αν μη τι άλλο η κρίση στη χώρα μας και κατ΄ επέκταση και στο ποδόσφαιρό μας, θα δώσει τη δυνατότητα να ξεπεταχθούν νέα ταλέντα, Ελληνόπουλα, που υπό άλλες συνθήκες το πιθανότερο είναι να χάνονταν. Για παράδειγμα βλέποντας χθες τον Αστέρα και τον ΠΑΟΚ στα παιχνίδια τους στο Γιουρόπα Λιγκ, ευχαριστήθηκα που είδα κάποια νέα παιδιά, τα οποία εύκολα μπορεί να εξελιχθούν σε νέους Φορτούνηδες και Κλάους!
Στην Τρίπολη ο Κουρμπέλης (18,5) είχε πιάσει τον επικίνδυνο σέντερ φορ της Μαρίτιμο και τον είχε βιδώσει σε όλο το α΄ ημίχρονο. Και είναι τόσο πληθωρικός παίκτης που στο β΄ ημίχρονο ο προπονητής του τον πέρασε σε θέση δεύτερου αμυντικού χαφ. Μάλιστα, αποτέλεσε ατυχία ο τραυματισμός του παιδιού, καθώς υποχρεώθηκε ο Τσιώλης να γυρίσει πιο πίσω τον Ουσέρο, από τραγικό λάθος του οποίου προήλθε η ισοφάριση των Πορτογάλων...
Βέβαια, η απειρία είναι μεγάλο μειονέκτημα στο ποδόσφαιρο και δη στη θέση του στόπερ. Αυτό φάνηκε και σε μία στημένη φάση στην οποία έκανε λάθος ο μικρός και έχασε την ευκαιρία η Μαρίτιμο για γκολ. Όπως είχε φανεί και στο άλλο 1-1, πριν λίγες ημέρες με την αντίπαλο από το Αζερμπαϊτζάν, όταν σε ένα κόρνερ ο παίκτης που φρουρούσε ο Κουρμπέλης τον έβαλε στα δίκτυα και έτσι είχε έρθει η ισοφάριση. Όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι ομάδες ότι αν θέλουν να βγάλουν παίκτες, πρέπει να ρισκάρουν και λίγο, υφιστάμενες και κάποιες συνέπειες από τα ρίσκα...
Κι από τον Αστέρα πιστεύω ότι μπορεί να βγει κι ο αριστεροπόδαρος επιθετικός Μπακασέτας, 19άρης κι αυτός. Το παιδί ξέρει μπάλα, φτιάχνει φάσεις και μπαίνει στις φάσεις, θυμίζοντας λίγο Μήτρογλου. Ακόμη δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά λίγο που τον είχα δει τις προάλλες φάνηκε να έχει προδιαγραφές καλού κυνηγού.
Στον ΠΑΟΚ με εντυπωσίασε στο λίγο που έπαιξε αυτός ο Πέλκας. Ούτε 19 ετών κι έχει πάρει τη βαριά φανέλα με το Νο 10 του ΠΑΟΚ! Αλλά έδειξε κότσια ο μικρός. Και μπαλαδόρος καλός και πασαδόρος και την μπάλα κρατάει ωραία και την κυκλοφορεί. Ο Γιάννου είναι 22 κι άλλος τύπος παίκτη (μεσοκυνηγός), όμως δεν μου γεμίζει το μάτι, από όσα έχω δει τουλάχιστον. Αυτός ο Πέλκας όμως είναι φως φανάρι ότι αποτελεί περίπτωση.
Όπως μου αρέσει ο 22χρονος σέντερ μπακ Κάτσικας,τον οποίο είχα ξεχωρίσει στον Ηρακλή, πριν τον σοβαρό τραυματισμό του. Αυτός κι ο Σιόβας είναι οι καλύτεροι Έλληνες αριστεροπόδαροι στόπερ και δεν τους βλέπω πολύ καιρό μακριά από την εθνική. Ας μην είναι τα πιο γρήγορα σέντερ μπακ.
Τον Γεωργιάδη τον ξέρουμε, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι μόλις 24. Και φέτος μπορεί να είναι η χρονιά του, ειδικά αν παίξει περισσότερο από δεξιά.
Τον γκολκίπερ τον Γλύκο δεν τον έχω δει πολύ, όμως τουλάχιστον χθες ενέπνευσε εμπιστοσύνη.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει ταλέντο στη Λίγκα μας. Και έστω λόγω της αφραγκίας των συλλόγων, μπορεί επιτέλους να ξεπεταχθεί.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: