Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Δεν πέρασε η τροπολογία, κινδυνεύει η ΑΕΚ...!!

Μια άκρως αρνητική τροπή πήρε για την ΑΕΚ η προσπάθειά της να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Παρά τον αγώνα δρόμου που έγινε δεν κατέστη δυνατό να προλάβει η Κυβέρνηση να περάσει από τη Βουλή (πριν από το κλείσιμο της) την τροπολογία που θα επέτρεπε στον Υπουργό Οικονομικών να χορηγήσει προσωρινή φορολογική ενημερότητα με υπουργική απόφαση.
Δεν πέρασε η τροπολογία, κινδυνεύει η ΑΕΚ...
Κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή τα πάντα, όσον αφορά τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και των άλλων ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, είναι στον... αέρα. Η λύση θα μπορούσε να δοθεί πλέον μόνο με μια παρέμβαση από την πλευρά είτε της ΕΠΟ είτε του Υφυπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να ανασταλεί η διαδικασία αδειοδότησης για τις ΠΑΕ από την ΕΕΑ, μέχρι την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, ώστε να υπάρξει ο χρόνος να περάσει η τροπολογία.
Αλλά με δεδομένο ότι η πιο κοντινή ημερομηνία για την ψήφιση της ρύθμισης είναι πλέον η 27η Αυγούστου, θα πρέπει να αποδεχθούν αυτοί οι φορείς να ξεκινήσει το πρωτάθλημα (στις 25 του μήνα) χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων.
Επίσης, ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι θα πρέπει η ΕΠΟ και το Υφυπουργείο Αθλητισμού να αφήσουν στην άκρη σε αυτή την υπόθεση τη διαφωνία ανάμεσά τους για τα όρια του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, προκειμένου να αποφασιστεί ποιους έχει την αρμοδιότητα να προχωρήσει σε αυτή την παρέμβαση.
Ήδη, η διοίκηση της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει τις πρώτες επαφές της με όλους τους αρμόδιους φορείς, όμως είναι δεδομένο ότι πλέον η μάχη που δίνει για τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα γίνεται πάρα πολύ δύσκολη...
Πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: