Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Τα "χρυσά" οφέλη του ΠΑΟ!!

Tι κερδίζει ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που περάσει τη Μάδεργουελ και προκριθεί στα πλέι οφ του Tσάμπιονς Λιγκ. Στις 10/8 στη Νιόν η κλήρωση.
Τα "χρυσά" οφέλη του ΠΑΟ
Τεράστια είναι τα κέρδη του Παναθηναϊκού σε περίπτωση πρόκρισης επί της Μάδεργουελ και συμμετοχής στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Παναθηναϊκός:
-Θα είναι σίγουρα σε έναν από τους 20 ομίλους των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων της νέας σεζόν.
-Αν στη συνέχεια προκριθεί από τα πλέι οφ του Champions League, θα αποκτήσει εγγυημένα έσοδα άνω από 10 εκατ. ευρώ.
-Αν αποκλειστεί στα πλέι οφ του Champions League, θα μετάσχει στους ομίλους του Europa, με εγγυημένα έσοδα περί τα 3 εκατ. ευρώ. Διότι και μόνο η συμμετοχή του στα πλέι οφ του αποφέρει γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ, μιας και πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση κάθε ομάδα εισέπραξε 2,1 εκατ. ευρώ (φέτος αναμένεται λίγο παραπάνω, αλλά το ακριβές ποσό καθορίζεται από την UEFA μέσα στον Αύγουστο).
Για παράδειγμα, για τη συμμετοχή του στον προκριματικό με τη Μάδεργουελ ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει αποζημίωση που πέρυσι ήταν 130.000 ευρώ και φέτος υπολογίζεται γύρω στις 150.000 ευρώ.
Επιπλέον: Ο,τι κι αν γίνει κόντρα στη Μάδεργουελ, είναι δεδομένη η συμμετοχή του στην κλήρωση των πλέι οφ της 10ης Αυγούστου. Αν έχει αποκλείσει τους Σκωτσέζους, θα έχει πέντε υποψήφιους αντιπάλους στα πλέι οφ του Champions League, αν έχει αποκλειστεί, θα μετάσχει στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa, όπου και πάλι θα είναι στους ισχυρούς.
Συγκεκριμένα, αν ο Παναθηναϊκός φτάσει μέχρι τους ομίλους του Champions League, τότε στην κλήρωση της 30ής Αυγούστου στο Μονακό θα είναι κατά 90% στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν τελικά μετάσχει στους ομίλους του Europa, τότε κατά 90% στην κλήρωση της 31ης Αυγούστου θα μπει στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: