Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Πουλήσαμε Ίμπρα και Σίλβα λόγω FFA»

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με δηλώσεις του στο κανάλι της Μίλαν, ξεκαθάρισε πως προέβη στην πώληση των Σίλβα και Ιμπραΐμοβιτς, ελέω Financial Fair Play. Όπως τόνισε η ομάδα του διασφάλισε χρήματα για τα επόμενα χρόνια, ενώ οι ομάδες που διαθέτουν υπέρογκο ρευστό για μεταγραφικές κινήσεις έχουν ιδιοκτήτες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν αδύνατο για εμάς να απορρίψουμε της πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν. Σώσαμε πολλά χρήματα για τις μεταγραφές και τα συμβόλαια, κάτι που σημαίνει ότι η οικονομική μας θέση έχει διαφυλαχθεί για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν θέλαμε να πουλήσουμε τον Τιάγκο Σίλβα ή τον Ιμπραΐμοβιτς και για αυτό αρνηθήκαμε την πρώτη πρόταση. Ύστερα σκεφτήκαμε για το Financial Fair Play, το οποίο δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μια τέτοια συμφωνία την επόμενη χρονιά, για αυτό έπρεπε να δεχτούμε την πρόταση με… μισή καρδιά.

Οι ομάδες που συνεχίζουν να ξοδεύουν πολλά χρήματα έχουν ιδιοκτήτες εκτός του ευρωπαϊκού συστήματος, του πολύ πλούσιος από τον Αραβικό κόσμο ή τη Ρωσία. Θα πρέπει όμως να πάρουν μέρος στο Financial Fair Play από την επόμενη χρονιά και για αυτό το λόγο θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο αυτή τη χρονιά».

Το Financial Fair Play συστάθηκε σαν όρος από την UEFA το 2009 και έχει να κάνει με τα έσοδα και τα έξοδα των συλλόγων τα οποία θα πρέπει να είναι ισοσταθμισμένα για τι επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους.


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: