Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Εν αναμονή της τροπολογίας τέσσερις ΠΑΕ!!

Η τροπολογία για την έκδοση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας των ΠΑΕ που αντιμετωπίζουν προβλήματα είναι έτοιμη, ωστόσο πρέπει να περάσει εγκαίρως από τη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ανδρέας Δημητρέλος, βρέθηκε την Τρίτη στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της ενημερότητας κι έφυγε έχοντας στα χέρια του την σχετική τροπολογία. Εκτός από την Ένωση, για το ίδιο θέμα «καίγονται» ακόμη οι ΠΑΕ ΟΦΗ, Πανιώνιος και Άρης, όπου δίνουν μάχη με το χρόνο για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να καταθέσουν στην ΕΕΑ.
Η λύση της προσωρινής φορολογικής ενημερότητας θα δώσει παράταση στις εν λόγω ΠΑΕ να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το δημόσιο, ωστόσο πρέπει να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία, πράγμα όχι τόσο απλό. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια, καθώς η Βουλή κλείνει την προσεχή Δευτέρα ως τις 21 Αυγούστου. Θα πρέπει δηλαδή να ενταχθεί η τροπολογία άμεσα σε κάποιο από τα προς ψήφιση νομοσχέδια.
Σε διαφορετική περίπτωση, η κατάσταση για τις τέσσερις ΠΑΕ δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς η απόφαση της ΕΕΑ για τις άδειες συμμετοχής στο προσεχές πρωτάθλημα αναμένεται ως τις 7 Αυγούστου. Και οι ομάδες θα πρέπει να ελπίζουν σε μια παρέμβαση από την ΕΠΟ ή τον υφυπουργό Αθλητισμού για να δοθεί νέα παράταση…


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: