Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κέρδος η πρόκριση και ο Σισοκό!!

Σίγουρα κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να βγάζει συμπεράσματα, για τον εφετινό Παναθηναϊκό, από ένα αποτέλεσμα και τόσο νωρίς. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Κέρδος η πρόκριση και ο Σισοκό
Η δυναμικότητα της Μάδεργουελ ήταν πολύ χαμηλή και δεν θα μπορούσε σε καμμία περίπτωση να επαναληφθεί το περυσινό κάζο.
Το βασικό όμως κάθε φορά, είναι να κοιτάς τον στόχο, την δεδομένη χρονική στιγμή, και να τον φέρνεις εις πέρας. Αυτό λοιπόν που αναζητούσαν οι πράσινοι, ήταν να καθαρίσουν την πρόκριση από την Σκωτία. Και αυτό έκαναν. Με ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου σίγουρα μπορούσαν να σημειώσουν και άλλα γκολ, με ένα 20λεπτο στο β μέρος, που κουράστηκαν (φυσιολογικά), αλλά αντέδρασαν σωστά αμυντικά, και ένα ωραίο τελείωμα του παιχνιδιού, που τους εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή παρουσία, σε κάθε περίπτωση και το μίνιμουμ εσόδων των 5-6 εκατ ¤, που του ήταν απολύτως απαραίτητα.
Στα «συν» της βραδιάς η εμφάνιση του Σισοκό. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έγινε σπουδαίος και δεν καθιερώθηκε από ένα 90λεπτο. Όμως αρκεί ένα ματς, για να διαμορφώσεις γνώμη για κάποιον. Και ο «νέος» είναι και ωραίος και καλός παίκτης. Με εξαιρετική ποδοσφαιρική παιδεία, που δεν βγήκε μόνο στην ασίστ στον Μαυρία, αλλά και σε πλείστες όσες άλλες ενέργειες του. Πολύ καλή αντίληψη χώρου και σωστές μεταβιβάσεις (κάντε σύγκριση με κάποιους Έλληνες παίκτες του τριφυλλιού, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, που έκαναν το κάτι παραπάνω), τακτική παρουσία άψογη, τόσο δημιουργικά, όσο και ανασταλτικά. Είναι «κανονικός» ποδοσφαιριστής και μένει να δούμε την διάρκεια στο παιχνίδι του, ώστε να πούμε εάν θα βοηθήσει ή όχι την ομάδα του.
Ο Παναθηναϊκός συνοψίζοντας, έμοιαζε δουλεμένη ομάδα. Το στοιχείο, που φανερά θέλει να βάλει στο παιχνίδι του ο Φερέϊρα, είναι η ταχύτητα, για αυτό και οι επιλογές των συγκεκριμένων μετεγγραφών, που εξυπηρετούν το σχέδιο του, αλλά και των «υποψηφίων» για να φορέσουν την φανέλλα με το τριφύλλι. Εάν λύσει και το πρόβλημα του γκολ (ο Τοτσέ μοιάζει παραφωνία σε μια γρήγορη ομάδα), τότε ξεκινά με πολύ καλύτερες βάσεις, από πέρυσι την χρονιά του, έχοντας εξασφαλίσει και οικονομική ηρεμία.
ΥΓ Ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η ημέρα θα ανήκει για πολύ καιρό, στον Μάικλ Φελπς και το απίστευτο ρεκόρ των 19 Ολυμπιακών μεταλλίων.
Πηγή: pamesports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: