Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Κάθε αρχή και δύσκολη!

Ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι την προσεχή Πέμπτη (2/08) κι ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει μέσω του blog του στο gazzetta.gr για την αρχή του εγχειρήματος.
Κάθε αρχή και δύσκολη!
Το βράδυ της Πέμπτης ξεκινά από το Τελ Αβιβ του Ισραήλ το ευρωπαικό ταξίδι του ΠΑΟΚ. Η ευρωπαϊκή περιπέτεια αν θέλετε, κι ελπίζω να διαρκέσει αρκετά. Τουλάχιστον όσο διήρκεσε τα δυο προηγούμενα χρόνια.
Μακάρι να με διαψεύσουν ο Δώνης και οι παίκτες, αλλά θεωρώ ότι στο ξεκίνημα του εγχειρήματος (να διακριθεί δηλαδή η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ) ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολη αποστολή. Εξηγούμαι. Αφενός οι ελλείψεις παικτών που αργά ή γρήγορα θα αποκτηθούν και θα ενισχύσουν ουσιαστικά το ρόστερ και αφετέρου η δίψα των Ισραηλινών για διάκριση είναι τα δυο προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δικέφαλος ενόψει του αγώνα με την Μπνέι Γιεχούντα.
Δεν είμαι καθόλου απαισιόδοξος. Αντιθέτως πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ παρά τα δυο προβλήματα που προαναφέρω μπορεί από το βράδυ της Πέμπτης στο «Ραματ Γκαν» να δημιουργήσει τις βάσεις που θα του προσφέρουν την πρόκριση στα πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Για να συμβεί αυτό και να συμβεί το αυτονόητο –για μένα είναι αυτονόητη πρόκριση του Δικεφάλου στην επόμενη φάση της διοργάνωσης- οι παίκτες του Γιώργου Δώνη θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν τη σοβαρότητα τους. Αστεία με Ισραηλινές ομάδες δεν χωρούν. Το υλικό που διαχειρίζεται ο Ελληνας προπονητής του ΠΑΟΚ διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια για να αποφύγει η ομάδα δυσάρεστες καταστάσεις.
Θα ήταν ολέθριο σφάλμα πιθανή υποτίμηση της Μπνει Γιεχούντα. Όχι γιατί είναι καλή ομάδα αλλά γιατί είναι μια διψασμένη ομάδα. Μην σας φαίνεται παράξενο αυτό που γράφω. Ίσως η δίψα των Ισραηλινών για διάκριση να είναι μεγαλύτερη από τη δίψα των παικτών του ΠΑΟΚ που κατά κάποιο τρόπο τους έχει γίνει συνήθειο να φθάνουν μέχρι τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κι ακόμα παραπέρα.
Η σοβαρότητα και η αγωνιστική πειθαρχία θα προσφέρουν στον Δικέφαλο αυτό που χρειάζεται για να μετατραπεί η ρεβάνς της Τούμπας σε μια τυπική διαδικασία. Μια καλή αρχή στο Ισραήλ θα έχει πολλαπλά οφέλη καθώς εκτός από την πρόκριση θα προσφέρει και τόνωση ηθικού στους φιλάθλους που νιώθουν αμήχανα με τις τελευταίες εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα τις αποχωρήσεις παικτών όπως ο Μαλεζάς και ο Κρέσιτς. Αμηχανία που θα περιορισθεί στο ελάχιστον έως και θα εξαφανισθεί όταν η διοίκηση ανακοινώσει τις τρεις μεταγραφές που προετοιμάζει μέρες τώρα.
Μέχρι να συμβούν όλα αυτά, είναι απαραίτητο για τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει με επιτυχία την αγωνιστική περίοδο από το Τελ Αβιβ. Είναι απαραίτητη ακόμα και για την ψυχολογία τόσο των παικτών όσο και των μελών της τεχνικής ηγεσίας.
Υ. Γ. 1 Φίλε από το Λος Άντζελες, μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις για τον Κρέστις, για τον ΠΑΟΚ ή για οποιονδήποτε. Να επιβάλεις όμως την άποψη σου σε μένα είναι αδύνατον! Αν καλώς ή κακώς έφυγαν ο Κρέσιτς και οι υπόλοιποι παίκτες από τον ΠΑΟΚ θα το δείξει η ιστορία. Με φωνές, κραυγές, και απαξίωση δεν εξυπηρετείς κανέναν. Δεν αλλάζει η κατάσταση εννοώ με αυτό τον τρόπο. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου για το μέλλον της ομάδας και το πάθος σου για τον ΠΑΟΚ. Μπορείς λοιπόν να καταθέτεις την άποψη σου με ηρεμία, να επιχειρηματολογείς και από τις εξελίξεις να διαπιστώνεις αν είχες δίκιο ή όχι.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: