Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Μήπως ο Σισοκό είναι τελικά ο αντί - Κουίνσι;

Μήπως ο Σισοκό είναι τελικά ο αντί - Κουίνσι;
O Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο sday.gr για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μάδεργουελ, αλλά και για την εξαιρετική εμφάνιση του Σισοκό.
Είναι ταχύς, «διεμβολίζει» την άμυνα, αλλάζει πλευρά χωρίς να χάνει την επικινδυνότητα του, σεντράρει αποτελεσματικά, μοιράζει σωστά τη μπάλα και «πατάει» περιοχή. Δεν χρειάζεται παραπάνω από 30 αγωνιστικά λεπτά για να καταλάβεις πως ο Σισοκό είναι μεταγραφή επιπέδου Παναθηναϊκού. Φάνηκε ξεκάθαρα στην πάσα που βγάζει στο δεύτερο γκολ. Αρκετοί από τους φίλους του «τριφυλλιού» που παρακολούθησαν το παιχνίδι με την Μάδεργουελ, θα σκέφτηκαν πως ο Ιβοριανός έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που έβλεπαν στον Κουίνσι.

Για να μην αγχώνεται ο Φερέιρα και η διοίκηση, μπορούν να «βαφτίσουν» τον Σισοκό ως αντί - Κουίνσι, σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι στην υπόθεση του Γκανέζου. Και να ψάξουν - με μεγαλύτερη άνεση πια, μετά τη διαφαινόμενη πρόκριση - για ακόμα μία λύση μεσοεπιθετικά, χωρίς το άγχος του «αντικαταστάτη του Κουίνσι». Ή ακόμα - ακόμα, να ανεβάσουν λίγο την προσφορά τους (θα μπει χρήμα στα ταμεία) και να κρατήσουν τον ίδιο τον Γκανέζο.

Υπάρχει κι άλλος παίκτης που μπορεί να παίξει τον ρόλο του «αντί» στον φετινό Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος. Παίζει αριστερά, δεξιά, πίσω από τον φορ, μπορεί να δώσει λύσεις και στην κορυφή. Διοίκηση και προπονητής τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη, οι συμπαίκτες του τον αναζητούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι σαν τον Λέτο του περσινού Παναθηναϊκού δηλαδή.

Η ομάδα του Φερέιρα μας έδειξε στοιχεία αντίθετα απ' αυτά που περιμέναμε βάσει της εικόνας της στα φιλικά. Παρουσιάστηκε στη Σκωτία με καλές εμπνεύσεις μεσοεπιθετικά, αλλά με μερικά κενά στην αμυντική λειτουργία. Θα περιμένουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα για να βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα, αφού η Μάδεργουελ είναι η ομάδα που στο χωριό μας θα ονομάζαμε «τσουρουκάδες». Ξύλο, πολλές βαθιές μπαλιές και απειλή από... αέρος.

Ομάδα στην οποία θα ταίριαζε άψογα ο Τοτσέ. Ποτέ και κανένας αμυντικός δεν πρόκειται να φοβηθεί βλέποντας τον μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ποτέ και κανένας φίλαθλος δεν πρόκειται να καταλάβει γιατί του δόθηκε το νούμερο «9». Δεν είναι δεινός σκόρερ, δεν είναι «τρομοκράτης», δεν απειλεί, ΔΕΝ κάνει για τον Παναθηναϊκό. Τόσο απλά.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: