Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Νίκη – σωτηρία σε πολλά επίπεδα!!

Η νίκη του Παναθηναϊκού απέφερε αρκετά αγωνιστικά οφέλη, όσο κι αν είναι πράγματι νωρίς να εκτιμηθούν τέτοια εποχή. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Νίκη – σωτηρία σε πολλά επίπεδα
Νίκη με 2-0 επί της Μάδεργουελ, που ισοδυναμεί ουσιαστικά από τώρα με την πολυπόθητη πρόκριση, που είχαν θέσει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ως στόχο για την εξασφάλιση των απαραίτητων χρημάτων (6.000.000 ευρώ) για την επιβίωση της ομάδας, πέτυχαν οι «πράσινοι» στη Σκωτία.
Η νίκη στον πρώτο από τους δύο αγώνες κόντρα στους Σκωτσέζους απέφερε πάντως και αρκετά αγωνιστικά οφέλη, όσο κι αν είναι πράγματι νωρίς να εκτιμηθούν τέτοια εποχή. Με πρώτο και καλύτερο την εμφάνιση του γρήγορου και απολύτως συγκεντρωμένου Ιβοριανού Σισοκό.
Ο νεαρός που αποκτήθηκε με τον Φερέϊρα να επιμένει, κέρδισε το φάουλ στο πρώτο γκολ, που ήρθε από την εκτέλεση του Χριστοδουλόπουλου στο 14΄, ενώ έδωσε και την πάσα στον Μαυρία για το δεύτερο με αντεπίθεση στο 76΄. Δεν ξέρω μετά από μία μόλις εμφάνιση κατά πόσο είναι εφάμιλλος του Κουνίσνι, πάντως τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω. Με ωριμότητα και απόλυτη συνεργασία με τους παίκτες του Παναθηναίκού, χωρίς να παρουσιάζει τα φυσιολογικά σημάδια του νέου παίκτη σε καινούργιο γι αυτόν σύνολο.
Ο Φερέϊρα επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 και όχι με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, όπως φαινόταν από τις τελευταίες προπονήσεις. Με τον Τοτσέ στην κορυφή, τον Χριστοδουλόπουλο σε ρόλο ελεύθερο και τους Ζέκα και Σισοκό στις πτέρυγες.
Το γρήγορο γκολ πριν το πρώτο δεκαπεντάλεπτο βοήθησε τους πράσινους να έχουν στο μυαλό τους περισσότερο την άμυνα στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, με τον Μπουμσόνγκ να κάνει αρχοντική εμφάνιση και τον Βελάσκες να αργεί αλλά να βρίσκει τελικά τα πατήματά του δίπλα στον Γάλλο, στη διάρκεια του αγώνα. Όταν η ομάδα του Φερέϊρα αμυνόταν το σύστημα «γύριζε» σε 4-4-1-1, με τον Τοτσέ στην κορυφή και τον Χριστοδουλόπουλο πιο πίσω.
Η Μάδεργουλελ δεν άφησε το βρετανικό πατροπαράδοτο 4-4-2. Το γεμάτο Φάιρ Παρκ, με μόλις 100 Έλληνες οπαδούς, δεν βοήθησε τη Μάδεργουελ να δυσκολέψει τον Παναθηναϊκό παρά τις κακές καιρικές συνθήκες στο δεύτερο ημίχρονο με τη δυνατή βροχή. Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να βγάλουν πάντως τις μεγάλες ευκαιρίες και τις φάσεις που θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως δικαιούνταν ένα γκολ.
Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού με τον Μαυρία, τον οποίο πιστεύει πολύ ο Φερέϊρα και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μόλις πέρασε ως αλλαγή, τελείωσε το ματς και το ζήτημα της πρόκρισης. Για έναν Παναθηναϊκό με αρκετά καλό ρυθμό για τέτοια εποχή, που μπορεί να προετοιμαστεί για τη συνέχεια με ησυχία σε όλα τα επίπεδα και των μεταγραφών, μετά την πρώτη νίκη του εκτός έδρας στην Ευρώπη από τον Φεβρουάριο του 2010 επί της Ρόμα, 3-2 στην Ιταλική πρωτεύουσα.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: