Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Να φτιάξουν ένα άγαλμα στον Σερ Αλεξ!!

Η οικογένεια Γκλέιζερ ξεκίνησε την προσπάθεια να μειώσει το χρέος των 423 εκ. λιρών της Γιουνάιτεντ, καθώς ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μετοχές. Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.
Να φτιάξουν ένα άγαλμα στον Σερ Αλεξ!
Μόνο που οι αμφιλεγόμενοι ιδιοκτήτες της πιο επιτυχημένης αγγλικής ομάδας, θα συνεχίσουν να έχουν σε ασφυκτικό κλοιό τις τύχες της ομάδας αφού οι μετοχές που θα κυκλοφορήσουν για το κοινό στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έχουν περιορισμένο δικαίωμα ψήφου.
Ο αριθμός των μετοχών που θα διατεθούν είναι 16,7 εκατομμύρια και θα διατεθούν σε τιμή που αναμένεται να ξεκινήσει μεταξύ 10 και 13 λιρών η κάθε μία. Η διάθεση μετοχών προς το κοινό είχε προγραμματιστεί αρχικά για το Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, αλλά οι Γκλέιζερ άλλαξαν γνώμη και επέλεξαν τη Νέα Υόρκη. Ετσι κι αλλιώς θα εξακολουθήσει να είναι δύσκολο και δαπανηρό για τους οπαδούς της ομάδας στην Αγγλία να αγοράσουν μερίδιο όπως συνέβαινε παλιά!
Η αλήθεια είναι πως παρά την παταγώδη φετινή αποτυχία της εντός γηπέδου, η Γιουνάιτεντ εξακολουθεί να πουλάει τρελά! Μόλις πριν δύο μέρες έκλεισε τεράστια συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία Chevrolet και από το 2014 θα έχει στη φανέλα της αυτή τη διαφήμιση με ποσό που θα ακουμπάει τα 25 εκατομμύρια λίρες ετησίως οπότε οι Γκλέιζερς βλέποντας γενικώς πως το brand name του συλλόγου συνεχίζει να έχει πέραση έψαξαν τρόπους λογιστικά να μειώσουν τα χρέη. Ταυτόχρονα όμως επιθυμούν και να κρατήσουν την πλειοψηφία, διοικώντας την εταιρεία! Με το (απόλυτα νόμιμο) τρικ που θα κάνουν στο χρηματιστήριο θα διατηρήσουν τον έλεγχο μέσω της ιδιοκτησίας των μετοχών κατηγορίας Β, τα οποία θα έχουν 10 φορές την δύναμη ψήφου από τις κοινές μετοχές που θα πουληθούν στο κοινό!
Είναι ολοφάνερο πως οι Αμερικανοί που κατάφεραν να αποκτήσουν τον σύλλογο πριν οκτώ χρόνια ουσιαστικά φορτώνοντας το κόστος αγοράς στην ίδια την εταιρεία, κάνουν τώρα ένα ακόμη κόλπο γκρόσο διατηρώντας τον έλεγχο και πάλι για να ελαφρύνουν τα βάρη , που είναι στην πλάτη του κλαμπ χωρίς στην ουσία να έχουν οι ίδιοι το παραμικρό ρίσκο! Οφείλει κάποιος να ομολογήσει πως όλο το σχέδιο τους ήταν και παραμένει σατανικό.
Ωστόσο αν η ομάδα για κάποιο λόγο δεν είχε κάνει επιτυχίες όλα αυτά χρόνια και κατρακυλούσε βαθμολογικά τα χρέη θα τους είχαν καταπιεί! Και για αυτό οφείλουν να κάνουν ένα αγαλμα (μαζί με όλους τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ) σε αυτή τη τεράστια προσωπικότητα που λέγεται Σερ Αλέξ Φέργκιουσον, ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να δημιουργεί πετυχημένες ομάδες και να διεκδικεί τίτλους! Και αυτό παραμένει το κλειδί και για τα επόμενα χρόνια.
Πηγή: enland365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: