Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Έστησε… Κολοσσό!!

Έδειξε ξανά τη δυναμική του ο Κολοσσός. Οι Ροδίτες επικράτησαν με άνεση 65-49 του Ηλυσιακού στο κλειστό των Ιλισίων, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και σημείωσαν το «2 στα 2» στη φετινή διοργάνωση, αποδεικνύοντας πως η περυσινή τους πορεία δεν ήταν τυχαία. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη νίκη της περασμένης εβδομάδας στην Καβάλα.

Οι παίκτες του Μηνά Γκέκου ανέλαβαν από νωρίς την πρωτοβουλία και πήραν το προβάδισμα, το οποίο έφεραν σε διψήφια επίπεδα στο δεύτερο ημίχρονο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσαλδάρης με 16 και Ντάντι με 13 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Σκοτ με 18 πόντους.

Από την αρχή της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ένα προβάδισμα ενός με τριών πόντων και δεν το έχασαν ποτέ μέχρι τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, φτάνοντας και στο +6 στο πρώτο τετράλεπτο, έχοντας σε καλή μέρα τους Αμερικανούς του, τους οποίους σιγόνταρε ο Τσαλδάρης. Ο Σκοτ είχε ισοφαρίσει σε 9-9 στο εξάλεπτο, κρατώντας την «μπαγκέτα» του σκοραρίσματος για τους «κιτρινόμαυρους», έχοντας συμπαραστάτη τον Καυκή στο τέλος της περιόδου, που βρήκε τους Ροδίτες στο +1.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Μήνα Γκέκου κρατούσαν ένα σταθερό προβάδισμα, φτάνοντας στο +6 και στο +7 με τον Ντάντι και στο +9 με τον Χάτεν στο 15’. Ένα σερί 4-0 των «κιτρινόμαυρων» μείωσε στο -5, όμως, στη συνέχεια, η διαφορά δεν έπεσε περισσότερο από τους τέσσερις πόντους για τον Κολοσσό, που έφτασε στο +5 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου με τον Ντόλαρντ. Σε αυτό το διάστημα, η υπεροχή σε ριμπάουντ και ασίστ έδινε ένα σαφές προβάδισμα στους «θαλασσί».

Στην τρίτη περίοδο, η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα για τον Κολοσσό, που έβρισκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με πολλές επιλογές, με τον Καυκή να τη φέρνει στο +12 και τον Ντόλαρντ να τη διατηρεί σε αυτά τα επίπεδα, παρά τις προσπάθειες των Αμερικανών του Ηλυσιακού να μειώσουν και να ολοκληρώνουν το τριαντάλεπτο στο +8 για τους «θαλασσί», που διατηρούσαν την υπεροχή στα ριμπάουντ και στις ασίστ.

Στην τέταρτη περίοδο, η διαφορά άρχισε να αυξάνεται για τους νησιώτες, που έφτασαν στο +15 με τον Ντάντι στο 24’ και έκτοτε δεν κινδύνευσαν, αφού ο Κουμπούρας την έφερε και στο +18. Παρά τις προσπάθειες του Αποστολιδη στα τελευταία λεπτά, το τελικό +16 ήταν αναπόφευκτο.




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: