Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

«Δεν άξιζε να χάσει η ΑΕΚ»

«Δεν άξιζε να χάσει η ΑΕΚ»
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι της Τούμπας ο Έβαλντ Λίνεν τόνισε πως η ΑΕΚ δεν άξιζε να χάσει.

Και όπως έδειξε στην προπόνηση της Κυριακής, δεν το είπε για… παρηγοριά στον άρρωστο.

Αλλά επειδή το πιστεύει.

Μιλώντας στους παίκτες του ο Γερμανός δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Τόνισε όμως ότι η καλή ανταπόκρισή τους στο πλάνο θα μπορούσε να έχει αποτρέψει μια ακόμα ήττα από την πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου.

Η νέα επιστροφή της ΑΕΚ με άδεια χέρια στα Σπάτα κάνει δυσδιάκριτα όποια θετικά σημάδια προέκυψαν από το παιχνίδι της Τούμπας. Ο Λίνεν όμως όχι μόνο τα βρήκε, αλλά θέλησε -χρησιμοποιώντας τα- ν’ ανορθώσει την ψυχολογία των παικτών του.

Μπορεί λοιπόν να παραδέχθηκε πως είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα (και να τόνισε ότι η ομάδα άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία) αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από την προσήλωση των «κιτρινόμαυρων» στο τακτικό πλάνο. Τους τόνισε, εξάλλου, πως εκείνη ήταν που άφησε χωρίς τελική προσπάθεια (μέχρι τη φάση του γκολ) μια από τις ποιοτικότερες ομάδες σε μια από τις δυνατότερες έδρες του πρωταθλήματος.

Επειδή όμως στην άμυνα η ΑΕΚ τα πήγε σχετικά καλά (δεδομένου ότι γκολ που δέχθηκε ήταν προϊόν και δικής της αδράνειας) ο Λίνεν στάθηκε εκεί που η ανάγκη βελτίωσης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής: Στην επιθετική λειτουργία.

Ενόψει και του «τελικού» με τον Πλατανιά, λοιπόν, όπου η «Ένωση» θα χρειαστεί αναγκαστικά να επιτεθεί, ο Γερμανός χαρακτήρισε αναγκαία την ηρεμία που τόσο έλειψε στην Τούμπα μετά το γκολ του ΠΑΟΚ. Μια ηρεμία που θα μεταφράζεται, όπως εξήγησε, σε πιο ορθολογικές επιλογές, όχι «τραβηγμένα» σουτ από μακριά και περισσότερο παιχνίδι από τα άκρα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: