Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Λίνεν: «Γυρίζουμε με το κεφάλι ψηλά»

Λίνεν: «Γυρίζουμε με το κεφάλι ψηλά»
Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ παρά την ήττα από τον ΠΑΟΚ με σκορ 1-0, δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός της Ένωσης στάθηκε στην σοβαρή, όπως την χαρακτήρισε, προσπάθεια που έγινε σήμερα από την ομάδα του και επισήμανε ότι: «γυρίζουμε με το κεφάλι ψηλά».

«Είδα ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό παιχνίδι από την ομάδα μου. Έχουμε πολλούς νεαρούς και άπειρους παίκτες, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που είναι πολύ έμπειρος και από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Εμείς θέλαμε να σταματήσουμε τις ευκαιρίες του. Έγινε μια σοβαρή προσπάθεια σήμερα από την ΑΕΚ. Οι γραμμές ήταν κλειστές και δεν αφήναμε χώρους στον ΠΑΟΚ. Δυο τρεις ευκαιρίες έκανε ο ΠΑΟΚ. Είναι κρίμα που μετά από 51 λεπτά και στην πρώτη φάση του ΠΑΟΚ, δεχθήκαμε γκολ. Ήταν ένα αχρείαστο γκολ και από εκεί και πέρα έπρεπε να αλλάξουμε τακτική», σχολίασε αρχικά ο Λίνεν.

Από εκεί και πέρα, ο Γερμανός αναφέρθηκε και στην φάση που η ΑΕΚ ζητά πέναλτι: «Στο πρώτο ημίχρονο οι νεαροί παίκτες μας έχαναν πολύ εύκολα τη μπάλα. Αμυνόμασταν καλά, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από το γρήγορο γκολ, βάλαμε δύο επιθετικούς πολύ νωρίς, για να πάρουμε τη μπάλα και να κάνουμε ευκαιρίες. Είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε, αλλά ήμασταν άτυχοι. Άτυχος ήταν και ο Λαγός, στη φάση που η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι, γιατί ο παίκτης δεν έπεσε από το... τίποτα κάτω. Ο παίκτης μας είπε ότι ήταν πέναλτι. Φαίνεται και από το πόδι του παίκτη ότι υπάρχει ανατροπή. Επίσης, κάτι άλλο που δεν μου άρεσε: κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ προκάλεσε τον Κοντοέ πολύ, δύο φορές μπροστά στον διαιτητή. Έκανε βρώμικο παιχνίδι, κάτι που δεν πρέπει να γίνεται στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ άξιζε τον βαθμό, γιατί κάναμε μια σοβαρή προσπάθεια. Γυρίζουμε ευχαριστημένοι μετά από μια εβδομάδα δουλειάς. Γυρίζουμε σπίτι με το κεφάλι ψηλά».

Όταν ρωτήθηκε για την αντικατάσταση του Φούντα, τόνισε: «Ο φούντας ξεκίνησε πολύ καλά στη θέση που αγωνίστηκε, αλλά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έχασε πολλές μπάλες και φοβήθηκε. Είναι άπειρος και δεν είναι ακόμη έτοιμος για 90 λεπτά. Θέλει χρόνο και μπορεί να βελτιωθεί. Έχει πολύ καλό σουτ και είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχει στο ρόστερ». Στη συνέχεια του ζητήθηκε να ξεχωρίσει κάποιες ευκαιρίες της ΑΕΚ στο ματς και σχολίασε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μια φάση με τον Βαλεντίνο που δεν πρόλαβε για λίγο να σουτάρει και μια με τον Κορδέρο που έγινε το ίδιο. Δεν ήταν 100% ευκαιρίες, αλλά φτάσαμε κοντά. Στο δεύτερο υπάρχει το σουτ του Φούντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: