Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό!!

Υπάρχει αντίπαλος για τον Ολυμπιακό!
Μπαλάρα (στο β'), μια ακόμη νίκη και πρόβα απονομής από τα τέλη Οκτώβρη. Υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την κυριαρχία του Ολυμπιακού; Ο ΠΑΟΚ! Τι κι αν είναι πέντε βαθμούς πίσω; Τι κι αν δεν έχει το ρόστερ άλλων ετών; Ο «Δικέφαλος» του Βορρά κάνει ότι πρέπει ώστε να διατηρεί την (όποια) αμφιβολία για τον φετινό τίτλο. Συμπαγής κι αποτελεσματικός λύγισε και την ΑΕΚ. Δεν ήταν για... όσκαρ, αλλά ποιος νοιάζεται; Νίκη, τρεις βαθμοί και αθόρυβα ανεβαίνει.

Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς

Για την «Ενωση» τι να (ξανα)πεις; Οτι πέφτει και κανείς τους δεν θέλει να το καταλάβει; Δεν μπορεί, κάτι θα γίνει και θα σωθεί. Δεν ακούς και τίποτε άλλο. Ναι, αλλά με δυο πόντους μετά από επτά ματς και τους άμεσους αντιπάλους (για τη σωτηρία) να αποκτούν μικρή μεν, απόσταση δε τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που απλά δεν... μπορεί. Ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες ο ΠΑΟΚ, φάση δεν έκανε. Είχε ένα και μοναδικό στόχο: να μην φάει γκολ. Μαζική άμυνα, μικρές αποστάσεις μεταξύ των δυο γραμμών (επίθεση δεν υπήρχε) και... φτου ξελευτερία. Ο Λίνεν έχει επίγνωση της κατάστασης και δεν ρίσκαρε. Οι παίκτες του όμως δεν προσπάθησαν. Παθητικά περίμεναν να περάσει η ώρα μήπως και αποφύγουν το μοιραίο. Δεν το απέφυγαν έστω κι αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε λες και το γκολ θα έμπαινε... μόνο του. Ο Αθανασιάδης έδωσε τη λύση πριν ο χρόνος γεμίσει άγχος την Τούμπα. Αργά, αλλά σταθερά οι Θεσσαλονικείς βάζουν το τρένο στις ράγες. Με τον Ιβάν Σαββίδη να υπόσχεται σταθερότητα και αξιοπιστία ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ετοιμάζεται για κάτι μεγάλο στο άμεσο μέλλον.

Στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειξε και να μην έχει κέφια. Παρά την παρουσία του Ζιοβάνι και τη γιορτινή ατμόσφαιρα οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ιδέες για το πως θα πατήσουν με αξιώσεις στα καρέ της Ξάνθης. Ο Μασάντο θύμισε Ιμπαγάσα μόνο στα στημμένα ενώ κίνηση από τα άκρα δεν υπήρχε. Λίγο πριν αρχίσει η γκρίνια έδωσε τη λύση ο Μανωλάς και μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Στο δεύτερο μέρος, ένας άλλος Ολυμπιακός βγήκε στο γήπεδο. Λες κι... έπαιζε ο Ζιοβάνι οι Πειραιώτες έγιναν... Βραζιλιάνοι. Το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο, πλήθος χαμένων ευκαιριών και πάρτι στην κερκίδα. Η μουρμούρα της αρχής έδωσε τόπο στα χαμόγελα. Ο Ολυμπιακός προελαυνει. Εχει το απόλυτο με επτά στα επτά και βάζει πλώρη για σπουδαία ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μυαλό είναι πια στο Τσάμπιονς Λιγκ και την καθοριστική αναμέτρηση με τη Μονπελιέ. Εκεί είναι μια άλλη ιστορία πολύ διαφορετική από αυτή της Σούπερ Λίγκας.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: