Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ελπίζω να μην κάνουμε στροφή στο παρελθόν…!!

Ελπίζω να μην κάνουμε στροφή στο παρελθόν…
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει σκοράρει στη Μπρατισλάβα και η Εθνική μας ομάδα επιστρέφει στην Αθήνα με το τρίποντο, κάνοντας όνειρα για Βραζιλία… Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πανηγυρικό, άπαντες χαμογελάνε, ενώ ο Κώστας Φορτούνης γιορτάζει τα γενέθλιά του με το καλύτερο δώρο, σβήνοντας τα κεράκια στην τούρτα παρουσία όλης της ομάδας.

άρθρο του Γιάννη Θειακού 

Ανάλογο κλίμα και στο αεροδρόμιο της Σλοβακίας με τον Πορτογάλο τεχνικό να έχει έναν ακόμη λόγο να χαμογελάει, αφού δέχθηκε ένα άκρως εγκωμιαστικό sms από τον συμπατριώτη του Ζοσέ Μουρίνιο που του έγραφε «Μπορεί να μην έχεις παίκτες που παίζουν στην Ρεάλ Μ, αλλά έχεις ομάδα με καρύδια…». Όλα είναι ιδανικά με μοναδικό μελανό σημείο ένα περιστατικό που λίγοι αντιλήφθηκαν, αλλά όσοι το πήραν χαμπάρι κατάλαβαν το τεράστιο λάθος. Άπαντες έχουν πάρει τις θέσεις τους στο αεροσκάφος λίγο πριν την απογείωση, ο Σάντος πάντα στην δεύτερη σειρά στην business class-ο καθένας έχει τα γούρια του-πλάι στον Τάκη Φύσσα, ενώ ο βοηθός του Λεωνίδας Βόκολος ακριβώς πίσω από τον Πορτογάλο τεχνικό! Μια διάταξη που για όσους έχουν ταξιδέψει έστω και μισή φορά με το τσάρτερ της Εθνικής, γνωρίζουν καλά. Κι, όμως, υπήρξε μέλος της ΕΠΟ που ζήτησε από τον Λεωνίδα Βόκολο να σηκωθεί, γιατί εκεί έπρεπε να κάτσει ο ίδιος σύμφωνα με το boarding pass του, ενώ το μισό αεροσκάφος ήταν άδειο….O Σάντος αντιλαμβάνεται το συμβάν αφού καταλαβαίνει άπταιστα Ελληνικά και χωρίς διάθεση για αντιπαράθεση, παίρνει το επιτελείο του εμφανώς τσαντισμένος και αμέσως κατευθύνεται στις πιο πίσω θέσεις!
Μαζί τους και ο Σοφοκλής Πιλάβιος που είδε το περιστατικό και επέλεξε να πάει κι αυτός παρέα με τον προπονητή.
Όταν κάποιος (από τους 12! Παρακαλώ) συμβούλους της Ομοσπονδίας που ταξίδεψαν με την αποστολή στην Σλοβακία αντιλαμβάνεται την «γκάφα, πλησιάζει τον ομοσπονδιακό τεχνικό ζητώντας του να επιστρέψει στην «αγαπημένη» του θέση, όμως ο Σάντος είναι απότομος και απόλυτος, παραμένοντας στο κάθισμά του. Με την προσγείωση του αεροσκάφους ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, που έχει καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και που δεν θέλει με τίποτα να δημιουργηθεί πρόβλημα στους κόλπους της Εθνικής, στο πρώτο του ταξίδι, προς τιμήν του πλησιάζει τον Φύσσα και τον Σάντος και προσπαθεί να λύσει την όποια παρεξήγηση. Το περιστατικό, που για πολλούς πέρασε στα ψιλά, το αναδεικνύω όχι γιατί είναι τόσο σοβαρό αλλά κυρίως γιατί αν δεν προσεχθεί από τους αρμόδιους, στην ομοσπονδία μπορεί να χαλάσει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει από την εποχή Ρεχάγκελ και συνεχίζεται στην θητεία Σάντος στην ομάδα.
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος λειτούργησε το μοντέλο που ήθελε την Εθνική ομάδα να είναι ομάδα με Ο κεφαλαίο και όχι πολιτιστικός σύλλογος που ταξιδεύει ανά την υφήλιο με σκοπό τον τουρισμό! Όσο λιγότεροι μπερδεύονται στα πόδια του Σάντος και στους διεθνείς τόσο καλύτερα θα λειτουργεί η ομάδα. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει η τελευταία δεκαετία, γιατί αν ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν, τότε θα θυμηθούμε ιστορίες και σκηνές που δεν τιμάνε μια Εθνική ομάδα που πλέον έχει να καυχιέται για έναν τίτλο πρωταθλήτριας Ευρώπης και που φιγουράρει στην 10η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA …

πηγή: www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: