Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Την... πρόδωσε ο Μπα!!

Την... πρόδωσε ο Μπα
Ο Ντεμπά Μπα έχει βγάλει πολλές φορές τα… κάστανα από τη φωτιά για τη Νιούκαστλ. Στο ντέρμπι με τη Σάντερλαντ, όμως, για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, τα έκανε «θάλασσα». Στο «Στάδιο του Φωτός», ο Σενεγαλέζος φορ στέρησε τους τρεις βαθμούς από την ομάδα του, αφού με αυτογκόλ στο 85’ έγραψε το τελικό 1-1.

Με προβάδισμα από το 3ο λεπτό χάρη σε γκολ του Καμπάιγ, με δέκα παίκτες από το 25' λόγω αυστηρής αποβολής του Τιοτέ αλλά με έναν εκπληκτικό Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι στην άμυνα, η Νιούκαστλ έφτασε κοντά σε μια σπουδαία νίκη. Ωστόσο, αυτή δεν ήρθε ποτέ και μάλιστα, η αιτία είναι γκολ ενός δικού της ποδοσφαιριστή, με τον Μπα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κρουλ για το 1-1. Σχετικά ήρεμα κύλησε το παιχνίδι, χωρίς πολλά νεύρα και «τσαμπουκάδες» στον αγωνιστικό χώρο.

Α’ ημίχρονο:

Ένα καλό και ένα πολύ κακό γεγονός έκρυβε για τη Νιούκαστλ το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τη Σάντερλαντ. Στο «Στάδιο του Φωτός», ο Γιόαν Καμπάιγ βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα μόλις στο 3ο λεπτό, δίνοντας στις «καρακάξες» το προβάδισμα και βάζοντας τους γηπεδούχους με την πλάτη στον τοίχο. Το γκολ, μάλλον αφύπνισε τις «μαυρόγατες» που μονοπώλησαν τις ευκαιρίες, με τον Στίβεν Φλέτσερ να αποτελεί μόνιμη και κύρια απειλή για την εστία του Κρουλ.

Ο Σκοτσέζος επιθετικός δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια άμεσα, αλλά στο 25ο λεπτό, οι ισορροπίες ανατράπηκαν. Ο Τσικ Τιοτέ αποβλήθηκε για χτύπημα στον Φλέτσερ, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο της Νιούκαστλ για την αυστηρότητα με την οποία τιμώρησε τον παίκτη ο ρέφερι. Ο Πάρντιου, βλέποντας το παιχνίδι να έχει ανάψει για τα καλά και τον Σόλα Αμεόμπι να «κιτρινίζεται», τον αντικατέστησε με τον Πιρτς και με αμυντική τακτική, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Β’ ημίχρονο:

Ήταν δεδομένο πως στο δεύτερο ημίχρονο, η Νιούκαστλ θα έπρεπε να υπερασπιστεί το προβάδισμά της θα είχε πολλή δουλειά στα μετόπισθεν. Από το πρώτο λεπτό παρουσιάστηκε στο γήπεδο αυτή η διάθεση από τους παίκτες του Πάρντιου που με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Σε κάθε φάουλ, μάλιστα, οι οπαδοί της Σάντερλαντ ζητούσαν κάρτα από τον διαιτητή και παρά το γεγονός πως το γήπεδο είχε αρχίσει να «γέρνει», οι «καρακάξες» ήταν εξαιρετικά οργανωμένες αμυντικά.

Ο Ντεμπά Μπα, μόνος στην αντίπαλη περιοχή, παρακολουθούσε ότι γινόταν μπροστά από τα καρέ του Κρουλ και περίμενε τη στιγμή που μια αντεπίθεση, ενδεχομένως να σφράγιζε τη νίκη για τη Νιούκαστλ. Ο Χατέμ Μπεν Αρφά με μια βαθιά μπαλιά στο 60’ προσπάθησε να τον βρει, αλλά ο Μινιολέ διάβασε τη φάση και βγήκε γρήγορα για να απομακρύνει. Ο Φάμπιο Κολοτσίνι από τη μεριά του, στην άμυνα των φιλοξενούμενων, σταματούσε κάθε επίθεση των παικτών του Ο’Νιλ. Μέχρι να βγει με πρόβλημα τραυματισμού, κράτησε το «μηδέν» και μόλις αποχώρησε, ο Ντεμπά Μπα… με αυτογκόλ έγραψε το τελικό 1-1 στο 85ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σάντερλαντ: Μινιολέ, Ο’Σέι, Κουεγιάρ, Ρόουζ, Λάρσον, Γκάρντνερ, Κόλμπακ, Τζόνσον (83’ Βον), ΜακΚλιν, Σεσενιό (64’ Σαχά), Φλέτσερ

Νιούκαστλ: Κρουλ, Κολοτσίνι (79’ Σ. Τέιλορ), Σαντόν, Σίμπσον, Γουίλιαμσον, Καμπάιγ, Μπεν Αρφά (83’ Ομπερτάν), Γκουτιέρεζ, Τιοτέ, Μπα, Σόλα Αμεόμπι (38’ Πιρτς)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής:

Σάββατο 20/10

Τότεναμ – Τσέλσι 2-4
(46' Γκαλάς, 54' Ντεφό - 17' Κέιχιλ, 66', 69' Μάτα, 90+1' Στάριτζ)

Φούλαμ – Άστον Βίλα 1-0
(84’ Μπερντ)

Λίβερπουλ – Ρέντινγκ 1-0
(29’ Στέρλινγκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Στόουκ 4-2
(27’, 65’ Ρούνεϊ, 44’ Φαν Πέρσι, 46’ Γουέλμπεκ – 11’ αυτ. Ρούνεϊ, 59’ Κίτλι)

Σουόνσι – Γουίγκαν 2-1
(65’ Ερνάντεζ, 67’ Μίτσου – 69’ Μπόις)

Γουέστ Μπρομ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2
(67’ Λονγκ – 80’ Τζέκο)

Γουέστ Χαμ – Σαουθάμπτον 4-1
(46’, 72’πεν. Νομπλ, 48’ Νόλαν, 87’ Μαϊγκά – 64’ Λαλανά)

Νόριτς – Άρσεναλ 1-0
(20' Χολτ)

H επόμενη (9η) αγωνιστική:

Κυριακή 21/10

Σάντερλαντ – Νιούκαστλ 1-1
(85΄αυτογκολ Μπα-3΄Καμπάιγ)

ΚΠΡ – Έβερτον (18:00)

Σάββατο 27/10

Άστον Βίλα-Νόριτς (14:45)
Άρσεναλ-ΚΠΡ (17:00)
Γουίγκαν-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Σάντερλαντ
Ρέντινγκ-Φούλαμ
Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (19:30)

Κυριακή 28/10

Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (17:00)
Σαουθάμπτον-Τότεναμ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: