Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Αυτό θα του έλειπε…!!

Αυτό θα του έλειπε…
Εξαιρετική απόδοση μπορεί να μην έπιασε ωστόσο ο Πανιώνιος κατάφερε να κάνει αυτό που έπρεπε αν θέλει να δικαιολογήσει τον τίτλο της τρίτης δύναμης στο ελληνικό μπάσκετ! Επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 79-65 του Περιστερίου και έκανε το δύο στα δύο στην Α1.

Οι σαφώς περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις που είχε στα χέρια του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, έκαναν την διαφορά για τους «κυανέρυθρους» που όταν χρειάστηκε, βρήκαν λύσεις τόσο μακριά όσο και κοντά στο καλάθι και δεν επέτρεψαν στο Περιστέρι να απειλήσει ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα. Κορυφαίοι για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν οι Γιάνκοβιτς (15π) και Αθηναίου (13π) ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφεραν Μπόγρης και Παππάς.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι, έκαναν την προσπάθειά τους αλλά δεν άντεξαν μέχρι το τέλος. Έτσι έμειναν με ένα ροζ φύλλο σε δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α1.

Το ματς:

Από το ξεκίνημα του αγώνα στη Νέα Σμύρνη, ήταν εμφανής η διάθεση του Σκουρτόπουλου να παίξει πολύ με τις διεισδύσεις του Παππά. Ο γκαρντ των «κυανέρυθρων» πέτυχε πόντους (10) από τα φάουλ που κέρδιζε και έφθειρε αντιπάλους και έτσι ο Πανιώνιος έκανε την… δουλειά του. Το Περιστέρι ακολουθούσε όμως από κοντά και στο τέλος της πρώτης περιόδου βρισκόταν στο -5 (22-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος «πάτησε το γκάζι». Παίρνοντας πόντους και από άλλους παίκτες, όπως είναι ο Μπόγρης και ο Γιάνκοβιτς, άφησε πίσω το Περιστέρι. Ανέβασε σε διψήφιο νούμερο την διαφορά και έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να αμφισβητηθεί ότι έχει το πάνω χέρι. Το 44-33 του ημιχρόνου, το επιβεβαίωνε.

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, το Περιστέρι προσπάθησε να γυρίσει στο ματς… Πέτυχε γρήγορους πόντους με κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Πέτρουλα αλλά και τον Παπαντωνίου και έφτασε μέχρι και το -5. Ο Πανιώνιος επέβαλε πάλι τον ρυθμό του στο ματς και άνοιξε την διαφορά όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους να μείνουν σε επαφή στο σκορ. Το 60-51 με το οποίο έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο, δεν του άφηνε όμως πολλά περιθώρια με βάση την εικόνα των ομάδων.

Στην τελευταία περίοδο, ο Πανιώνιος έβγαλε στο παρκέ την ποιότητα που διαθέτει. Πήρε πόντους από πολλούς και διαφορετικούς παίκτες και εντέλει δεν έδωσε κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης στο Περιστέρι. Το τελικό 79-65 απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των «κυανέρυθρων» που έκαναν το δύο στα δύο.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 44-33, 60-51, 79-65

Πανιώνιος: Μπόγρης, Πέιν, Μοτσενίγκος, Αθηναίου, Γκίμπς, Μίλμπουρν, Αθανασούλας, Μπατής, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Ντραγκίσεβιτς, Μπούκερ

Περιστέρι: Παπαντωνίου, Κομποδιέτας, Βλάχος, Θορν, Κανονίδης, Τζόουνς, Μάντζαρης, Ψαρόπουλος, Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Ζουμπός, Παπαγιάννης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: