Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Δώνης: «Φτωχό σκορ, σημαντικοί βαθμοί»

Δώνης: «Φτωχό σκορ, σημαντικοί βαθμοί»
Σε μεγάλα παιχνίδια, όπως το ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αυτό που μετράει στο τέλος είναι η νίκη και όχι η απόδοση της ομάδας.

Αυτό τόνισε και ο Γιώργος Δώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα που ήταν ικανοποιημένος από το τρίποντο που κατέκτησε εν τέλει η ομάδα του.

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και σε τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού των Θεσσαλονικιών, ενώ σχολίασε και την φάση της αποβολής του Λόρενς.

Για το αν επηρέασε την ομάδα του η διακοπή ή η τακτική της ΑΕΚ:
«Προσπαθείς να βρεις εξηγήσεις, ειδικά μετά το ματς. Θεωρώ ότι μπορεί να είναι και τα δύο. Έλλειπαν αρκετοί παίκτες, δεν ξέρεις πως θα γυρίσουν από τις εθνικές, αλλά είναι και πολύ δύσκολο όταν εσύ μόνο θέλεις να παίξεις ποδόσφαιρο. Αυτό δεν συνέβη μόνο σ΄ αυτό το ματς βέβαια, συμβαίνει κι αλλού. Ήμασταν αρκετά φλύαροι, κι όταν σχεδόν όλοι οι μεσοεπιθετικοί μας δεν είναι σε καλή μέρα, είναι λογικό να μη μπορείς να διασπάσεις τέτοιες άμυνες. Σε τέτοια ματς κινδυνεύεις να πάθεις ζημιά, να χάσεις σημαντικούς βαθμούς. Παρότι το σκορ είναι φτωχό, η νίκη και οι βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί. Μ΄ αυτή τη μέτρια απόδοση, η ομάδα καταφέρνει να κερδίζει κι έχει τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς στην Τούμπα».

Για την αποβολή σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι:
«Είναι ευθύνη του προπονητή αυτό το πράγμα; Είναι πολύ διαφορετικές οι κάρτες, οι παίκτες είναι αθλητές, το ποδόσφαιρο είναι αντρικό, θα μπεις και στη μονομαχία, θα κάνεις και φάουλ. Είναι περίεργες και οι δύο κίτρινες, όχι αν είναι ή δεν είναι. Ο Λόρενς προσπάθησε να πάρει κάποιο πέναλτι, με τον Αστέρα ήταν, σήμερα δεν ήταν. Δεν είναι ένα ιδιαίτερο θέμα να ασχοληθούμε, πάντως».

Για τις αλλαγές στο σύστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου:
«Δεν στέκομαι στο σύστημα, όταν το κάνουμε σ΄ ένα ματς, αλλά πιο πολύ στη φιλοσοφία παιχνιδιού. Δουλεύουμε στην προπόνηση σ’ ένα κομμάτι, που δεν βελτιώνεται όσο θέλω. Ίσως να μη βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό, αλλά αγοράζεται. Προσπαθούμε να περάσουμε τη μπάλα ανάμεσα σε δύο ζώνες, σε τέτοιες άμυνες χρειάζεται η ατομική ενέργεια, που δεν είχαμε σήμερα».

Για τις δημιουργικές πρωτοβουλίες του Κουμάλο :
«Επειδή ξέραμε τι μας περιμένει, όταν ήρθαν όλοι οι παίκτες αυτές τις μέρες, υπήρχε ένα σχέδιο για να διασπάσουμε ατές τις άμυνες. Να γυρίζει πίσω ένας χαφ, να γίνεται τριάδα και να ανεβαίνουν τα μπακ. Δυστυχώς δεν ήμασταν καλοί στην προώθηση του παιχνιδιού, ειδικά ο Λίνο σήμερα δεν μας βοηθήσει. Οι προωθήσεις των δύο στόπερ ήταν κάτι που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: