Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Βελτιωμένη, αλλά στο… μηδέν!!

Βελτιωμένη, αλλά στο… μηδέν
Εμφανώς καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το απογοητευτικό μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος παρουσίασε η ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά έμεινε με τις… εντυπώσεις, αφού γνώρισε μία ακόμη ήττα, την πέμπτη σε επτά αγωνιστικές, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας.

Η «Ένωση» εμφάνισε αρκετά από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Έβαλντ Λίνεν στο παιχνίδι της. Ήταν πιο οργανωμένη, περισσότερο συμπαγής, με τις γραμμές σε κοντινές αποστάσεις και πειθαρχία στο παιχνίδι της. Ωστόσο μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα (και η γνωστή… γκίνια που θέλει τους αντιπάλους της να βρίσκουν δίχτυα με την παραμικρή ευκαιρία τιμωρώντας κάθε λάθος της) επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να σκοράρει στην πρώτη του φάση στο ματς και ανέτρεψε όλα τα πλάνα του Γερμανού προπονητή.

Η ΑΕΚ υποχρεώθηκε να ανοιχτεί, ευνοήθηκε από την αποβολή του Λόρενς αλλά φάνηκε για πολλοστή φορά το σοβαρό πρόβλημα που έχει στη δημιουργία φάσεων και στο γκολ. Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν απείλησε ποτέ σοβαρά τους γηπεδούχους και έφυγε ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το γήπεδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μόλις τρεις τελικές προσπάθειες, όλες με σουτ εκτός περιοχής.

Τελικός με Πλατανιά

Ο Έβαλντ Λίνεν δεν καταθέτει τα όπλα. Έμεινε αρκετά ικανοποιημένος από κάποια πράγματα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο γήπεδο και ελπίζει με τη δουλειά να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του, αμυντικά αλλά κατά βάση μεσοεπιθετικά. Το βαρύ πρόγραμμα ασφαλώς δεν είναι σύμμαχος της ΑΕΚ. Την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον Πλατανιά σε ένα ματς όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη, ενώ ακολουθούν οι αγώνες με Παναθηναϊκός και Ολυμπιακό.

Για το προσεχές ματς ο Γερμανός τεχνικός ελπίζει να έχει στη διάθεσή του τον Νίκο Κατσικοκέρη (ταλαιπωρείται από τις 23/9 από κάκωση στο μετατάρσιο) και τον Ρότζερ Γκερέιρο, εφόσον έχει επιστρέψει από την πατρίδα του όπου ο Βραζιλιάνος μέσος μετέβη για να είναι δίπλα στην ετοιμόγεννη σύζυγό του.

Εξελίξεις από αύριο…

Η ερχόμενη εβδομάδα δεν είναι κρίσιμη μόνο γιατί ολοκληρώνεται με ένα καθοριστικό για την ΑΕΚ παιχνίδι, αλλά κι επειδή στη διάρκειά της αναμένονται εξελίξεις στην ΠΑΕ. Η διοίκηση περιμένει την επόμενη κίνηση από την πλευρά του Δημήτρη Βιντιάδη, καθώς θα πρέπει να γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές και ταυτοποίηση κάποιων στοιχείων με την Εφορία προτού αποφασίσει αν θα επενδύσει στην ομάδα. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς τα χρέη συσσωρεύονται και οι πιστωτές της ΠΑΕ πιέζουν για να πληρωθούν.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: