Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σούπερ ΠΑΟΚ!!

Σούπερ ΠΑΟΚ
Δείχνοντας μία πολύ καλή εικόνα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε στην έδρα του του Ικάρου με 71-48, κάνοντας σεφτέ για φέτος στο PAOK Sports Arena.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα οι γηπεδούχοι οι οποίοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, σε αντίθεση με την ομάδα της Καλλιθέας που βασιζόμενη στον MVP της πρώτης αγωνιστικής, Αλέξη Κυρίτση, δεν κατάφερε να αντέξει περισσότερο από 15 λεπτά.

ΜακΓκραθ και Τσαϊρέλης οι κορυφαίοι για τους νικητές, με 16 και 13 πόντους αντίστοιχα. Όσο για τους φιλοξενούμενους; Μετά τον Κυρίτση και τους 24 πόντους του… το χάος.

Χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του έδωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Το ματς

Σε παράσταση για… δύο ρόλους, έναν για κάθε ομάδα μετατράπηκε η πρώτη περίοδος. Του Ντόνι ΜακΓκραθ για λογαριασμό των γηπεδούχων και του Αλέξη Κυρίτση για το συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη. ΠΑΟΚ και Ίκαρος συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του δεκαλέπτου με εξαίρεση δύο σημεία όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξέφυγε με πέντε πόντους (13-8 & 15-10). Οι φιλοξενούμενοι όμως έτρεξαν μικρό σερί 6-0 περνώντας μπροστά με την ολοκλήρωση των 10’ (15-16).

Ο Ίκαρος συνέχισε με τη φόρα που είχε από το πρώτο δεκάλεπτο καταφέρνοντας με τη σειρά του να βρεθεί στο +5 (19-24), εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο ΜακΓκραθ βρισκόταν στον πάγκο των αντιπάλων του. Ο Ιρλανδός όμως επέστρεψε και μάλιστα ορεξάτος. Με επτά δικούς του αναπάντητους πόντους ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα (26-24), ενώ το κρεσέντο συνέχισε κοντά στη ρακέτα ο «Λάζος» με τη βοήθεια του οποίου η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρέθηκε για πρώτη φορά στο +7 (35-28). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο ημίχρονο με τις βολές του Κυρίτση σε 35-30.

Τα λάθη του Ικάρου, η επιθετική του δυστοκία και οι αδυναμίες του στην άμυνα δεν του επέτρεψαν να «μπει» όπως θα ήθελε στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη παίζοντας συγκεντρωμένα στον αμυντικό τομέα και έχοντας σε κέφια τον Τσαϊρέλη στην επίθεση έτρεξε επιμέρους 17-2 και πήρε προβάδισμα 18 πόντων (52-34). Μείωσαν προσωρινά οι φιλοξενούμενοι (52-38), με τον Καλλέ να διαμορφώνει στο τέλος της τρίτης περιόδου το 54-38 και να δίνει στην ομάδα του το πάνω χέρι όσον αφορά στην υπόθεση νίκη.

Ο Ίκαρος δεν μπόρεσε να περάσει στην αντεπίθεση στο δεκάλεπτο που απέμενε, αλλά ούτε και να μαζέψει τη διαφορά. Αντιθέτως, αυτή ολοένα και αύξανε για να φτάσει στο τέλος του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη της τιμή το +23 (71-48).


Τα δεκάλεπτα: 15-16, 35-30, 54-38, 71-48

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 12 (1), Κασελάκης, Χαραλαμπίδης, ΜακΓκραθ 16 (2), Θεοδωράκος 2, Τσαϊρέλης 13, Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 2, Παπαδόπουλος 8, Καλλές 9, Αμπαράς, Χαριτόπουλος 4

Ίκαρος Καλλιθέας (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης 4, Κυρίτσης 24 (1), Ουάιατ 6 (6 ριμπάουντ), Στέβοβιτς, Φαγιέ 2, Γκίμπσον 8 (2), Γιαννακίδης 2, Αγαδάκος 2, Μήτσιαλος, Σίμτσακ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: