Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Του έκανε την καρδιά…Περιβόλα!!

Του έκανε την καρδιά…Περιβόλα
Έφτασε η ώρα να κάνει την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών ο ΚΑΟΔ. Οι Δραμινοί επικράτησαν με 92-89 στη δεύτερη παράταση (κ.α. 71-71, πρώτη παρατ. 82-82) του Απόλλωνα Πατρών στην Περιβόλα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής, αφήνοντας τους «μελανόλευκους» χωρίς νίκη.

Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφεραν να «ανατρέψουν» τη διάφορα των γηπεδούχων στο τέλος της κανονικής διάρκειας και, έχοντας καλύτερες λύσεις και ψυχραιμία στα δυο έξτρα πεντάλεπτα, πήραν το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κακαρούδης με 14 και Πλάμερ με 13 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Πέτροβιτς με 33 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το ματς με τις ίδιες συνθήκες την αναμέτρηση και το ματς πήγαινε πόντο πόντο, οπότε και το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς και δεν μπορούσε καμία ομάδα να αποκτήσει σημαντική διαφορά. Μέχρι το εξάλεπτο, η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το +3 των Δραμινών με τον Κακαρούδη, που ήραν από τους πρωταγωνιστές των φιλοξενούμενων σε αυτό το διάστημα, έχοντας ως αντίπαλο δέος τον Τέρνερ για τους Πατρινούς. Στο 6’, ο ΜακΚόλουμ έκανε το 13-12, όμως εκεί ένα σερί 6-0 του ΚΑΟΔ, με τους Κακαρούδη και Μπένα, έκανε το 13-18 για την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι Δραμινοί κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα, όμως αυτό μέχρι το 19-23 στο 15’. Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα έκαναν ένα εκπληκτικό σερί 17-0 (!) και έφτασαν στο 36-23, χάρη στον φοβερό Πέτροβιτς, που έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν ένα σερί 4-0, που έφερε τη διαφορά στο -10 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα, οι περισσότερες ασίστ των γηπεδούχων και τα περισσότερα λάθη των Δραμινών έκαναν τη διαφορά, παρά την ισορροπία στα ριμπάουντ.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα προβάδισμα εφτά με δέκα πόντων, δείχνοντας πως ελέγχουν πλήρως την αναμέτρηση, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Αμερικανούς τους. Ο Κακαρούδης κατάφερε να μειώσει στους εφτά πόντους και ο Μπένας στους πέντε, βάζοντας την ομάδα τους στο «κόλπο», όμως με ένα σερί 4-0, οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να ολοκληρώσουν το τριαντάλεπτο στο +8, έχοντας την κυριαρχία στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Ιωάννου κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους, όμως ένα σερί 4-0 των γηπεδούχων, έφερε το +7 για τους Πατρινούς που διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα εφτά με εννιά πόντων, με τον ΜακΚάλουμ να τη φέρνει στο +12. Όμως, ένα σερί 9-0 των Δραμινών, χάρη στους Αμερικανούς τους, έφερε το -3 και το ματς έγινε ντέρμπι. Ο Ιωάννου έκανε το 69-67 στο 1’ πριν τη λήξη και με εκατέρωθεν αστοχία στο τελευταίο λεπτό, ο Ζάρας με λέι απ έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην πρώτη παράταση, οι δυο ομάδες δεν μπορούσαν να «ξεκολλήσουν» από το +2, με τους Ζάρα και Πέτροβιτς να στείλουν το ματς στη δεύτερη παράταση. Εκεί, δεν άλλαξε κάτι και στο 89-88 υπέρ των Πατρινών, ένα σερί 4-0 των φιλοξενούμενων με τους Κάρτερ και Πάλμερ να «υπογράφουν» τη νίκη των Μακεδόνων.


Τα δεκάλεπτα: 13-18, 37-27, 53-45, 71-71, 82-82, 89-92

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: ΜακΚόλουμ 12, Γκραντ 24, Λιανός 3, Ουόκερ 6, Πέτροβιτς 33, Λυμπέρης 6, Ζαφείρης 1, Τέρνερ 4

ΚΑΟΔ: Καλαϊτζίδης 7, Μπένας 4, Μίτσελ 8, Κάρτερ 11, Κακαρούδης 14, Ντέιλ 11, Ζάρας 12, Ιωάννου 12, Πάλμερ 13



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: