Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Οι αριθμοί είναι «αμείλικτοι», Παναθηναϊκέ!!

Οι αριθμοί είναι «αμείλικτοι», Παναθηναϊκέ
Η μετριότατη ως κακή εικόνα του Παναθηναϊκού αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς. Η στατιστική είναι «αμείλικτη» και καταδεικνύει τις πολλές αδυναμίες της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Το www.sport-fm.gr αναλύει…

Για του λόγου το αληθές, ο Παναθηναϊκός έχει τη μόλις 14η πιο παραγωγική επίθεση στην Ευρωλίγκα με μόλις 74,4 πόντους κατά μέσο όρο. Και μπορεί μεν οι «πράσινοι» να έχουν το καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα στη διοργάνωση με 58,2% και να είναι έκτοι στις ασίστ με 16 ανά αγώνα, αλλά είναι 18οι στα τρίποντα με 30,8% και τρίτοι από το τέλος (22οι) στις βολές με 65,9%! Συν τοις άλλοις, το «τριφύλλι» είναι πρώτο σε λάθη με 17,2 κατά μέσο όρο δείγμα της έλλειψης χημείας και αυτοματισμών στην επίθεση.

Αμυντικά τα πράγματα είναι καλύτερα, αλλά όχι… καλά. Ο Παναθηναϊκός έχει τη 14η καλύτερη άμυνα με παθητικό 76 πόντους ανά αγώνα, ενώ οι αντίπαλοί του έχουν το δέκατο υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα με 52,2%, αλλά μόλις το 22ο στα τρίποντα με 29,3%, ενώ οι 12,4 ασίστ που μοιράζουν απέναντί του είναι η 18η μεγαλύτερη επίδοση. Δείγμα ότι η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν είναι όσο επιθετική θα… μπορούσε είναι πως βρίσκεται στη δωδέκατη θέση στα κλεψίματα (5,2 μ.ο.) και τη δέκατη στις τάπες (2,8 μ.ο.) οδηγώντας τους αντιπάλους σε μόλις 12 λάθη ανά αγώνα, επίδοση εικοστή μεταξύ των 24 ομάδων της Ευρωλίγκας.

Η… παρηγοριά για τον Παναθηναϊκό βρίσκεται στα ριμπάουντ. Εκεί είναι τέταρτος (μαζί με τον Ολυμπιακό) με 35,8 ανά αγώνα στο σύνολο και στα αμυντικά με 25,2, ενώ έβδομος στα επιθετικά με 10,6. Συνήθως κερδίζει τη μάχη στον συγκεκριμένο τομέα, όπου οι αντίπαλοί του είναι μόλις εικοστοί (30,4 μ.ο.) στο σύνολο και στα αμυντικά ριμπάουντ (21,6 μ.ο.), ενώ 16οι στα επιθετικά ριμπάουντ (8,8 μ.ο.).

Η μόλις δωδέκατη θέση που καταλαμβάνει ο Παναθηναϊκός στην κατάταξη της αξιολόγησης με μόλις 79,8 μονάδες ανά αγώνα συνοψίζει όλα τα παραπάνω και οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρέπει να διορθωθούν πολλά για να θυμίσει το ένδοξο-πλην πρόσφατο-παρελθόν του…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: