Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

«Το φταίξιμο είναι του Μουρίνιο»


«Το φταίξιμο είναι του Μουρίνιο»
Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να είναι ευρέως αποδεκτός ως, ίσως, ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που τον κατηγορούν για τη στάση του απέναντι στους νέους παίκτες. Ανάμεσα τους και Λουίς Μίγια, ο πρώην τεχνικός της εθνικής Ισπανίας Κ-21, που βλέπει τη Ρεάλ Μαδρίτης να μην παράγει ποδοσφαιριστές από το φυτώριο της, κάτι για το οποίο θεωρεί πως ευθύνεται ο Πορτογάλος προπονητής.

Ο Μίγια δεν παρέλειψε να συγκρίνει την στρατηγική που ακολουθούν οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας, κρίνοντας πως η Μπαρτσελόνα διαχειρίζεται καλύτερα το δυναμικό της: «Ακολουθούν διαφορετική τακτική. Η Μπαρτσελόνα παρήγαγε πάντα δικούς της παίκτες κι αυτό αποδίδει καλά. Στη Ρεάλ, οι ευκαιρίες για τους νέους ποδοσφαιριστές είναι λίγες και σε αυτό ευθύνεται ο προπονητής. Η άνοδος από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα είναι πολύ δύσκολη και αυτή είναι μια στάση που καθορίζεται από τον Μουρίνιο», τόνισε ο 46χρονος τεχνικός.

«Πολλοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να παίρνεις έτοιμους παίκτες, όμως ένας σύλλογος όπως η Ρεάλ θα πρέπει να δυναμώσει τις νεανικές τις ομάδες και να δίνει ευκαιρίες σε δικά της παιδιά», κατέληξε ο Μίγια.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: