Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γυρίζει σελίδα…!!

Γυρίζει σελίδα…
Ελάχιστα βήματα απομένουν για να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση των υποψήφιων επενδυτών στην ΑΕΚ, όπως φάνηκε από τη χθεσινή ανακοίνωση του Δημήτρη Βιντιάδη.

Στην Ένωση επικρατεί αισιοδοξία ότι το deal βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του και αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση του Έλληνα εφοπλιστή.

Δεν πρόκειται για ανάληψη μάνατζμεντ, αλλά για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών θα πρέπει να βάλει άμεσα στον «Δικέφαλο» ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ.

Πλέον φαίνεται… φως στο τούνελ και η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ θα καταφέρει να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα επιχειρήσουν να ρίξουν το συνολικό κόστος της εισόδου τους στην ΑΕΚ, με τις επαφές που θα έχουν από την ερχόμενη εβδομάδα και έχοντας ως «όπλο» τα χρήματα που θα διαθέσουν.

Στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν 45-50 πιστωτές (δεν υπολογίζονται οι νυν υπάλληλοι της ΠΑΕ και τα χρέη προς το Δημόσιο) και το ποσό αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα χρήματα που οφείλονται (πρόκειται για ποσά ύψους 30.000 ευρώ) και αυτή τη στιγμή τα περιθώρια για «ψαλίδι» είναι μικρά.

Ωστόσο, σε υποθέσεις όπως του Καφέ (του οφείλονται 450.000) ή του Γκερέιρο (για πέρυσι και φέτος έχει λαμβάνειν περίπου 1,1 εκατ. ευρώ) υπάρχουν σαφώς περισσότερα περιθώρια ευελιξίας. Στην Ένωση αισιοδοξούν ότι το «ψαλίδι» που μπορεί να γίνει στο συνολικό ποσό θα φτάσει το 20%.

Πάντως, ο Βιντιάδης αναμένεται να έχει νέα επικοινωνία με τον Ανδρέα Δημητρέλο τις επόμενες μέρες για να έρθουν σε συνεννόηση για τις επαφές που θα γίνουν με τους πιστωτές. Ωστόσο, πολύ δύσκολα θα βρεθεί ο Έλληνας εφοπλιστής στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το σκεπτικό ότι θα μπει στην ΠΑΕ η πλευρά Βιντιάδη ολοκληρώνεται στις 15 Νοεμβρίου, είναι αδύνατον οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές να έχουν τελειώσει μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Για αυτό τον λόγο την Παρασκευή (16/11) θα γίνει νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να οριστεί Γενική Συνέλευση, στην οποία θα προκηρυχτεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή μπορεί να οριστεί μετά από 22 ημέρες, οπότε οι οριστικές εξελίξεις τοποθετούνται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: