Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Και τώρα τι;

Και τώρα τι;
Η ήττα από τη Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ θεωρήθηκε… εντός προγράμματος.

Αυτή από τον Ίκαρο ήταν «σφαλιάρα».

Όμως, η εντός έδρας απώλεια με σκορ 79-67 από τη Χίμκι για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας δημιουργεί επιπλέον «κραδασμούς» στους «πράσινους», καθώς βλέπουν μπροστά τους τον κίνδυνο του πρόωρου αποκλεισμού από το TOP 16 και τον πέμπτο όμιλο.

Αποδοκιμασίες μετά το τέλος του ματς από τους φίλους του «τριφυλλιού».

Σε τραγική μέρα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος σε 34 λεπτά συμμετοχής ήταν άποντος με 0/1 2π., 0/6 3π. και 0/2 βολές!

Με όπλο την περιφέρεια

Απόντος του Χίλτον Άρμστρονγκ, ο οποίος ήταν εκτός 12άδας, ο Αργύρης Πεδουλάκης επεφύλαξε μία έκπληξη στην αρχική πεντάδα, ξεκινώντας τον Σκορδίλη, μαζί με τους Διαμαντίδη, Πάνκο, Ματσιούλις και Κίτσεν. Ωστόσο, το τρικ με τον Έλληνα σέντερ δεν βγήκε και πολύ, καθώς υπέπεσε γρήγορα στα δύο προσωπικά φάουλ με αποτέλεσμα να αποσυρθεί στον πάγκο και τη θέση του να πάρει ο Σχορτσανίτης.

Οι «πράσινοι» αντιμετώπιζαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, ωστόσο η αστοχία της Χίμκι δεν τους έκανε μεγάλη «ζημιά» και γι’ αυτό διατηρούσαν ένα σταθερό προβάδισμα (8-3). Στη συνέχεια, οι Ρώσοι… ανησύχησαν λίγο τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη μειώνοντας στο καλάθι (14-12), αλλά τα καλά ποσοστά (3/4 τρ.) από την περιφέρεια των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, έκαναν το 21-14. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι δεν απειλούσαν αρκετά στην επίθεση και σε συνδυασμό με τον καλό βαθμό που έπαιρνε το «τριφύλλι» στη δημιουργία, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-17.

Ένα ριμπάουντ ρε παιδιά!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο άνοιξε ο ρυθμός, με τον Παναθηναϊκό πάντως να μην φαίνεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Οι «πράσινοι» διατηρούσαν τη διαφορά που είχαν «χτίσει» από την πρώτη περίοδο (27-21), φτάνοντας στη συνέχεια ακόμα και στο +10 (34-24). Όμως, η «αχίλλειος πτέρνα» των γηπεδούχων, που ήταν τα ριμπάουντ, έδωσε την ευκαιρία στη Χίμκι να τρέξει ένα σερί 9-0 και να φέρει το ματς στον πόντο (34-33), περίπου στα μισά της περιόδου. Εκεί, ανέλαβε δράση ο Λάσμε, ο οποίος με τέσσερις αναπάντητους πόντους έκανε το 38-33. Από τη μία οι φιλοξενούμενοι δεν εμφανίστηκαν τόσο απειλητικοί μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο είχαν κάνει ήδη τη… ζημιά με τα «σκουπίδια», καθώς το ταμπλό έγραφε στο τέλος έγραψε 41-38.

Υπνωτισμένος από πριν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο πέρα από το πρώτο καλάθι (43-38), οι συμπαίκτες του δεν τον τροφοδοτούσαν σωστά, με αποτέλεσμα η Χίμκι να κάνει ένα σερί 6-0 και να πάρει κεφάλι στο σκορ (43-44). Το τρίποντο του Ματσιούλις ξεκόλλησε λίγο τους «πράσινους» (46-44) αλλά και πάλι οι Ρώσοι βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι, ανακτώντας το προβάδισμα (47-48). Το σκορ, τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ήταν στο 52-51 υπέρ του «τριφυλλιού», ωστόσο τα άσχημα μαντάτα ήρθαν με το τέταρτο φάουλ του Σχορτσανίτη, ο οποίος αποσύρθηκε στον πάγκο. Τα αρκετά μπλακ άουτ στην επίθεση και η κακή άμυνα από την πλευρά του Παναθηναϊκού επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να είναι στο ματς, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες 58-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Κακό ξεκίνημα, χείριστο τελείωμα

Τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό στην τέταρτη περίοδο. Η τρομερή του αστοχία και τα πολλά λάθη στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στη Χίμκι να κάνει ένα σερί 8-0 και να κάνει το σκορ 58-66. Η εξέλιξη αυτή γέμισε με άγχος τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, οι οποίοι έκαναν βεβιασμένες επιθέσεις, με αποτέλεσμα να μετρούν πέντε λεπτά χωρίς καλάθι! Το… ποτάμι δεν είχε γυρισμό για το «τριφύλλι» με τους Ρώσους από την άλλη να φτάνουν ακόμα και στο +13 (59-72). Η διαφορά διατηρούνταν συνεχώς σε διψήφιο αριθμό για την ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις, η οποία έφυγε από το ΟΑΚΑ με το ροζ φύλλο, με το τελικό 67-79.

Παρακολουθήσατε live από το www.sport-fm.gr:



Τα highlights του ματς:




Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-38, 58-58, 67-79

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Πάνκο 1, Ματσιούλις 11 (3), Ούκιτς 13 (2), Λάσμε 9 (8 ριμπ.), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης (0/1 2π., 0/6 3π., 0/2 βολές), Κίτσεν 8 (7 ριμπ.), Σκορδίλης 4, Σχορτσανίτης 12.

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Όγκουστιν 4 (8 ριμπ.), Φριντζόν 10 (1), Κόπονεν 12 (2), Λόντσαρ 14 (8 ριμπ.), Ρίβερς 2, Μόνια 4 (1), Ζουκανένκο 2, Πλάνινιτς 18 (1), Ντέιβις 13.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: