Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Έρχεται ως «αφεντικό» ο Βιντιάδης!

Έρχεται ως «αφεντικό» ο Βιντιάδης!
Το πολυπόθητο «παίρνουμε την ΑΕΚ» δεν το είπε (ακόμα).

Ο Δημήτρης Βιντιάδης όμως ξεκαθάρισε κάτι εξίσου σημαντικό: Ότι σκοπεύει να μπει ως αφεντικό στην ΠΑΕ.

Θέλοντας να τονώσει την ομάδα και τον κόσμο, ο Έλληνας εφοπλιστής τοποθετήθηκε πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρόλο που τονίζει λοιπόν ότι απομένουν οι διαπραγμάτευσεις με τους πιστωτές, παρουσιάζει ως ειλημμένη πια την απόφαση ο ίδιος και ο Κιθ Χάρις να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο (δηλαδή να μπουν με 10 εκατ. ευρώ στην «Ένωση»).

Πρόθεσή του Δημήτρη Βιντιάδη ήταν να μην τοποθετηθεί δημόσια πριν τελειώσει οριστικά το θέμα της εισόδου του στην ΑΕΚ. Σκεπτόμενος ωστόσο την τεράστια υπομονή που έχει κάνει ως τώρα ο κόσμος για την κατάληξη της υπόθεσης και θέλοντας να τονώσει -τόσο εκείνον, όσο και την ομάδα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- αποφάσισε να κάνει μια γραπτή δήλωση.

Σε αυτή λοιπόν δεν παρουσιάζει το θέμα ως «τελειωμένη υπόθεση». Δεν παρουσιάζει ως «λεπτομέρειες» όλα αυτά που απομένουν να γίνουν για να μπουν -ο ίδιος και ο Κιθ Χάρις- στην ΠΑΕ. Δίνει ωστόσο δυο ενθαρρυντικά μηνύματα:

1ον, ότι είναι ειλημμένη πια η απόφασή τους να επενδύσουν στην ΑΕΚ. Και 2ον, ότι σκοπεύουν να το κάνουν ως απόλυτα αφεντικά. Ούτε «μάνατζμεντ» λοιπόν, ούτε «σταδιακή απόκτηση μετοχών». Πρόθεση των Βιντιάδη και Χάρις (όπως αναφέρεται ρητά και μάλιστα δυο φορές στην ανακοίνωση) είναι να πάρουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Δηλαδή, να μπουν με τα περίπου 10 εκατ. ευρώ που απαιτούνται στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και να απομακρύνουν τη μεγαλύτερη απειλή για την επιβίωση της ΑΕΚ, που είναι η έλλειψη ρευστότητας.

Με αυτή τη ρευστότητα ως «όπλο», λοιπόν, θα επιδιωχθεί να ξεπεραστεί και η τελευταία εκκρεμότητα (όπως παρουσιάστηκε) ώστε να μπουν στην ΠΑΕ: Οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Μια διαδικασία που θα έχει ως στόχο την επίτευξη νέων και πιο συμφερόντων διακανονισμών. Πράγμα λογικό και πιθανότατο, δεδομένου ότι πολλοί απ’ αυτούς που περιμένουν χρήματα θα προτιμήσουν να πάρουν ένα μεγάλο μέρος τους γρήγορα και να παραιτηθούν από το υπόλοιπο από το να τα λάβουν όλα σε βάθος χρόνου.

Και μια διαδικασία στην οποία ελπίζεται ότι θα παρουσιαστεί η «κατανόηση και διάθεση συνεργασίας» που αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση, ώστε μετά την επόμενη εβδομάδα (όταν και θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις) να μη μένει τίποτα άλλο ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η είσοδος των Βιντιάδη και Χάρις στην ΑΕΚ.


Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Βιντιάδη

«H-SAP HELLENIC SPORTS ACQUISITION PARTNERS LTD

Αθήνα, 09/11/2012

Η επιθυμία της οικογένειάς μας και των συνεργατών της να αποκτήσουμε την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι δεδομένη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε τη διαπραγμάτευση με όλους τους πιστωτές της ομάδας για τη συμφωνία διευθέτησης όλων των υποχρεώσεών της και ευελπιστούμε ότι όλοι θα δείξουν κατανόηση και διάθεση συνεργασίας.

Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τις παραμέτρους της προσφοράς μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Μέχρι τότε, ζητάμε από τους φιλάθλους της ΑΕΚ την αμέριστη συμπαράσταση τους στην ομάδα μας.

Δημήτρης Βιντιάδης»



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: