Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Της αμύνης τα παιδιά!!

Της αμύνης τα παιδιά!
Ομάδα που κοουτσάρει ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν νοείται να μην παίζει άμυνα και αυτό αποδείχθηκε και το βράδυ της Παρασκευής στο Ζάγκρεμπ.

Η Τσεντεβίτα επιβλήθηκε με 76-69 της Κάχα Λαμποράλ, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στον τρίτο όμιλο της Ευρωλίγκας, αποτέλεσμα που μάλλον βολεύει τον Ολυμπιακό, αφού κρατάει χαμηλά στην βαθμολογία τους Βάσκους.

Μπίλαν και Ράιτ ξεχώρισαν από τους νικητές, Σαν Εμετέριο και Νοτσιόνι προσπάθησαν από πλευράς ηττημένων.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο και χαρακτηριστικό αποτελεί πως η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε, ήταν το +4 της Κάχα (13-9). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι και το 10’, με τους Μπίλαν και Νεμάνια Μπιέλιτσα να ξεχωρίζουν από γηπεδούχους και φιλοξενούμενους αντίστοιχα.

Η άμυνα… «Μπόζα Μάλκοβιτς» τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή στην δεύτερη περίοδο, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή. Οι Ισπανοί σκόραραν μόλις δέκα πόντους σε αυτό το διάστημα ενώ η Τσεντεβίτα με ξεσπάσματα στα τελευταία λεπτά, έφτασε στο 39-34 του ημιχρόνου.

Η άμυνα των Κροατών συνεχίστηκε με την ίδια προσήλωση και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η σκυτάλη του σκοραρίσματος πέρασε στον Μπρέισι Ράιτ και η διαφορά έφτασε μέχρι και το +12, που ήταν και το σκορ στο 30’ (58-46), με τους Βάσκους να σκοράρουν μόλις δώδεκα πόντους σε αυτή την περίοδο.

Στο ίδιο μοτίβο και το τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, με την Κάχα να κάνει την τελική της αντεπίθεση, με την ομάδα όμως του Μάλκοβιτς να δείχνει πως μπορεί να παίξει και… επίθεση. Οι Σαν Εμετέριο και Νοτσιόνι έκαναν ότι μπορούσαν από πλευράς φιλοξενουμένων αλλά η Τσεντεβίτα είχε να αντιπαρατάξει τους Σούπουτ και Ζελαμπάλ. Έτσι οι Κροάτες άντεξαν στην τελική ισπανική αντεπίθεση, φτάνοντας στο τελικό 76-69.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 39-34, 58-46, 76-69

Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς): Ράιτ 14, Σούπουτ 12, Μπάμπιτς, Άντριτς 8, Σούτον, Μπίλαν 16, Ιλιέφσκι 3, Ζελαμπάλ 11, Τόμας 6, Γκριν 6

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 12, Ροτσέστι 2, Μ. Μπιέλιτσα, Καμπέθας 6, Σαν Εμετέριο 15, Πλάις 2, Ερτέλ, Όλεσον 8, Λάμπε 11, Ν. Μπιέλιτσα 7, Κοζέρ 6


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: