Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κατηγορίες για αντισημιτισμό στην Τότεναμ!!

Κατηγορίες για αντισημιτισμό στην Τότεναμ
Η συζήτηση για τις ρατσιστικές συμπεριφορές έχει ανοίξει για τα καλά στην Αγγλία και αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκαν οι οπαδοί της Τότεναμ. Σύμφωνα με μια οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τμήμα της εξέδρας των «Σπερς», έχει υιοθετήσει αντισημιτικά συνθήματα, με τους οπαδούς να απαντάνε πως «θα τραγουδάμε ό,τι θέλουμε».

Ένα μέρος των φιλάθλων των Λονδρέζων, αυτοαποκαλείται ως «στρατός Yid», με την αμφιλεγόμενη αυτή λέξη να χρησιμοποιείται στην αγγλική αργκό για να χαρακτηρίσει όσους ανήκουν στην εβραϊκή κοινότητα.

Ο Πίτερ Χέρμπερτ, πρόεδρος της Κοινωνίας των Μαύρων Δικηγόρων (SBL), απείλησε πως θα καταφύγει στις αρμόδιες Αρχές, αν οι συγκεκριμένοι οπαδοί δεν σταματήσουν αυτόν τον αυτοπροσδιορισμό και τα σχετικά συνθήματα. «Αν συνεχίσουν έτσι οι φίλοι της Τότεναμ, θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να σταματήσουμε μια συμπεριφορά που η εβραϊκή κοινότητα έχει καταγγείλει ως απαράδεκτη», τόνισε ο Χέρμπερτ.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ομάδας σχολίασε: «Οι οπαδοί μας έχουν υιοθετήσει τον όρο “Yid”, ως αμυντικό μηχανισμό. Tον έχουν κάνει δικό τους για να τον αποχαρακτηρίσουν από αντισημιτικό. Η συγκεκριμένη λέξη είναι προσβλητική, όταν η πρόθεση αυτού που τη χρησιμοποιεί είναι επιθετική. Οι φίλοι της Τότεναμ τη χρησιμοποιούν με καλή διάθεση. Η θέση μας άλλωστε είναι ξεκάθαρη. Οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά δεν είναι για εμάς αποδεκτή».

Όσο για τους ίδιους τους φίλους της ομάδας που αποτέλεσαν την πέτρα του σκανδάλου; Αρκέστηκαν να πουν πως θα τραγουδούν ό,τι θέλουν μέσα στο γήπεδο…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: