Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πονάει ο Γκαρσία; Κουτσαίνει ο ΠΑΟΚ!

"Τα κοιμητήρια είναι γεμάτα αναντικατάστατους"! Το ρηθέν πιστώνεται στον στρατηγό Σαρλ Ντε Γκολ αλλά… Οι χρήστες του καθημερινά προσθέτουν likes.

Πονάει ο Γκαρσία; Κουτσαίνει ο ΠΑΟΚ!
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Θυμίζουμε λοιπόν, την σχετικά πρόσφατη χρήση του για τον ΠΑΟΚ. Δια στόματος Λάζλο Μπόλονι (τι να κάνει άραγε αυτή ψυχή;) μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Ο Ρουμάνος – με τις μαγυάρικες ρίζες – έκανε αυτή την αναφορά διαφωνώντας με τις θέσεις περί της σημαντικότητας της παρουσίας του Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία.
Στα λόγια καλός ήταν. Στα έργα, όχι …
Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο ΠΑΟΚ κι αγωνιστικά και ψυχολογικά κτίστηκε (καλώς ή κακώς) πάνω στο ίνδαλμα της κερκίδας του. Τον Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία. Καλώς καθ ημάς. Και τούτο επειδή η κλάση κι η κράση του Ουρουγουανού έλειπαν από την Τούμπα. Μόνο που οιστρηλατεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αρκεί, για να καταστεί ο Πάμπλο Γκαρσία έκφραση των ΠΑΟΚτσήδων.
Με δυο λόγια; Είναι – επί του παρόντος, τουλάχιστον – αναντικατάστατος. Το στιλ του κι η νοοτροπία του ταιριάζουν στον ΠΑΟΚ. Ακόμη και σε αυτόν το νέο ΠΑΟΚ τον οποίο ανοικοδομεί με ολότελα διαφορετικές προδιαγραφές ο Γιώργος Δώνης. Τούτο δε, με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση στην αντίθετη θέση περί βραδύτητας του στην ανάπτυξη του παιγνιδιού του.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν πολύ απλά, ότι ως μία από τις βασικές αιτίες της αγωνιστικής κατάστασης του ΠΑΟΚ … Που δεν είναι η καλύτερη δυνατή αλλά είναι κι ανησυχητική … Αναφέρεται η συνεχής απουσία του Ουρουγουανού «τίγρη» από τη μηχανή του.
Δε λέμε βέβαια, πως ο φετινός Πάμπλο Γκαρσία παράγει την ίδια ισχύ με τον περυσινό ή τον περυσινό. Προς Θεού, δηλαδή αλλά … Ακόμη κι σαν Τσάρλτον Ίστον στο ρόλο του Ελ Σιντ ο σούπερ σταρ θα ήταν άκρως απαραίτητος. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν.
Ο Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία εμπνέει σιγουριά. Παρέχει στήριξη. Παράγει δύναμη. Κι ιδιαίτερα για τη nouvelle vague του ΠΑΟΚ είναι πηγή ενέργειας. Όσο για τις εμπειρίες του; Το απόσταγμα τους και μόνον βαραίνουν περισσότερο από όλων των άλλων μαζί! Και το καλύτερο; Οι «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη τον λάτρευαν όντες στην κερκίδες. Τον πιστεύουν όντες συμπαίκτες του.
Είναι μεγάλη υπόθεση αυτή η σημαντική παγκόσμια προσωπικότητα για τον ΠΑΟΚ. Ως τέτοια φυσικά, πρέπει είναι αξιοποιείται …
Καλώς ή κακώς πάντως, ο Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία είναι προς το παρόν, απόλυτα αναντικατάστατος. Ο Γιώργος Δώνης ανανεώνει τον ΠΑΟΚ. Διαβαίνοντας όμως, από τη μία εποχή στην άλλη χρειάζεται να στήσει γέφυρες. Η κυριότερη, ο Πάμπλο «Τσε» Γκαρσία εξελίσσεται σαν το … γιοφύρι της Άρτας. Προετοιμάζεται, προετοιμάζεται. Και τελικά; Μυϊκά προβλήματα (πλησιάζει στα 36 του) τον κρατούν μακριά από την ομάδα του. Η λύση τους – επιμένουμε εμείς - θα λύσει και τα χέρια του προπονητή του ΠΑΟΚ.
Όταν ο Ουρουγουανός πονάει βλέπετε – την τελευταία τριετία - ΠΑΟΚ κουτσαίνει…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: