Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πέτκοβιτς: «Θρύλος ο Ζέμαν»

Πέτκοβιτς: «Θρύλος ο Ζέμαν»
Ο προπονητής τη Λάτσιο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα κάτσει για πρώτη φορά στον πάγκο σε ένα ντέρμπι Λάτσιο-Ρόμα και χαρακτήρισε τον Ζντένεκ Ζέμαν ως ένα «θρύλο». Ο τεχνικός των «λατσιάλι» τονίζει ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα έχει καταλάβει τι θα πει αυτό το παιχνίδι για όλους.

Η Λάτσιο είναι δύο βαθμούς πάνω από τη Ρόμα αλλά αναμένεται να γίνει ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, σαν έναν τελικό κυπέλλου. Η ένταση θα είναι μεγάλη πριν και μετά τη σέντρα αλλά είμαι ευχαριστημένος που θα κάτσω στον πάγκο σε ένα τέτοιο αγώνα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα παίζοντας με τον τρόπο μας. Τόνισα στους παίκτες ότι πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί είναι απλά ποδόσφαιρο, γιατί σκοπός είναι να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας, φυσικά κερδίζοντας».

Το σημερινό ντέρμπι θα είναι το πρώτο του Πέτκοβιτς κόντρα στον Ζντένεκ Ζέμαν και ο 49χρονος τεχνικός δείχνει μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλο του:

«Ο Ζέμαν είναι ένας θρύλος στην Ιταλία και παρακολουθώ την πρόοδο του από τότε που ήμουν στην Ελβετία. Έχουν γραφτεί τόσα πολλά για αυτόν και είναι γνωστός διεθνώς.

Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ έχει καταλάβει τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για την πόλη. Είχα δώσει το παρών σε κάποια ντέρμπι στην Ελβετία αλλά αυτό εδώ δε συγκρίνεται, είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να βγούμε στο γήπεδο πριν τη σέντρα για να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα και να δούμε τι γίνεται στις κερκίδες. Θα ήταν ωραία να συμμετέχουμε σε μια γιορτή για το ποδόσφαιρο.

Δεν είχα πολύ καιρό να σκεφτώ το ματς μια και είχαμε αγώνα την Πέμπτη για την Ευρώπη. Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δεν πρέπει να είμαστε παρορμητικοί αλλά να ετοιμαστούμε να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο μας με το στιλ μας. Δεν παίζουμε κατενάτσιο αλλά ούτε και φουλ επίθεση.

Η Ρόμα θα είναι ξεκούραστη τη στιγμή που εμείς έχουμε παίξει 17 αγώνες τις τελευταίες εβδομάδες. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό για τον αγώνα. Δεν υπάρχουν φαβορί σε ένα αγώνα
».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: