Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Άλωσε» τη Ρόδο ο Απόλλωνας!!

«Άλωσε» τη Ρόδο ο Απόλλωνας
Παίζοντας καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Απόλλωνας Πατρών νίκησε 80-67 τον Κολοσσό μέσα στη Ρόδο, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Μονοδιάστατοι και με διακριθέντα μόνο τον Ντέντι (24π.) οι γηπεδούχοι που γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, ήταν άστοχοι και εγκλωβίστηκαν στην άμυνα των «μελανόλευκων», με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να πάρουν σημαντική νίκη στη προσπάθεια παραμονής. Γκραντ με 20 πόντους και Κρόλο με 11 οι κορυφαίοι των νικητών.

Ο αγώνας:

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο όπου οι ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι στο σκορ, ο Απόλλωνας προηγήθηκε 13-8 στο 7΄ με σκόρερ των Γκραντ. Οι φιλοξενούμενοι, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, μάζευαν τα ριμπάουντ και έπαιζαν καλή άμυνα, με αποτέλεσμα να κλέβουν μπάλες και να κλείνουν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 21-18. Ο Κολοσσός πλην του Λάνγκφορντ δεν έβρισκε λύσεις, όμως στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και χάρη στην άνοδο του Καλαμπόκη, πήρε προβάδισμα 28-25 (16΄). Παρά την αστοχία του στα τρίποντα (0/8), οι «μελανόλευκοι» βρήκαν στο πρόσωπο του Κρόλο τον ηγέτη τους και πήγαν στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (33-32).

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Κολοσσός εμφανίστηκε πιο συγκεντρωμένος, ήλεγχε τον ρυθμό και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Απόλλωνα προηγήθηκε 48-41 στο 26΄. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Απόλλωνας αντέδρασε και με καλάθια των Γκραντ, Κλάιμπερ και Πέτροβιτς-Στεργίου, έκανε σερί 7-0 και πήρε εκ νέου προβάδισμα 54-50 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις, σε αντίθεση με τον Κολοσσό που σκόραρε μόνο με τον Ντέντι. Γκραντ και Αργυρόπουλος πέτυχαν συνεχόμενους και κρίσιμους πόντους και αύξησαν τη διαφορά στους εννέα πόντους (68-59, τριάμισι λεπτά πριν το τέλος).

Ο Κολοσσός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, πέταξε «λευκή» πετσέτα και ο Απόλλωνας όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά αύξησε στα μεγαλύτερα επίπεδα (+13) την υπέρ του διαφορά και πανηγύρισε μία δίκαιη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 32-33, 50-54, 67-80.

Οι συνθέσεις:

Κολοσσός Ρόδου (Γκέκος): Γεωργαλής, Κουμπούρας 4, Χάτεν 8 (1), Καλαϊτζής 2, Βουγιούκας 4, Καλαμπόκης 6, Ντέντι 24, Κουκουλάς, Ματσαμάς, Ντόλαρντ 2, Λάνγκφορντ 8 (1), Τσαλδάρης 9 (1).
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 4, Αργυρόπουλος 12 (1), Καπερώνης, Γκραντ 20 (2), Λιανός 2, Πέτροβιτς-Στεργίου 10 (9 ριμπ.), Κρόλο 11, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 11 (1), Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 8.

Γήπεδο: «Βενετόκλειο»
Διαιτητές: Σπυρίδων Γκόντας, Πέτρος Παπαπέτρου, Γεώργιος Θεονάς



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: